wendy struyf
Leestip van wendy struyf
Mooie woorden maken mooie zinnen, mooie zinnen maken prachtige verhalen om te koesteren

chemie op papier!

5 oktober 2020

Hetty Kleinloog (1958) heeft al heel wat schrijfwerk op haar palmares staan, auteur, scenario- en toneelschrijver, tekstdichter, dramadocent en regisseur. Volle bloei is haar romandebuut voor volwassenen, zelf noemt ze het een roman met een vrolijke toon toch met een rouwrandje. Na het lezen van dit verhaal kan ik dit beamen, een verhaal dat indruk maakt met een knipoog naar het leven, verdriet en liefde en dit bekeken vanuit een prachtige vriendschap van vijf hartverwarmende vrouwen.

*Vijf vrouwen op leeftijd leren elkaar kennen op het kerkhof, vijf vrouwen elk met hun eigen dromen en elk met hun eigen gevecht. De vijf vrouwen krijgen een diepe vriendschap, een vriendschap die hun leven voorgoed verandert.

De statige Wanda droomt van haar wereldreis, wil zelf haar beslissingen nemen na jaren huwelijk en wil bewijzen dat ze daar niemand voor nodig heeft. Gepensioneerde bibliothecaresse Lies is een romantische ziel, op zoek naar haar prins op het witte paard, een plaats waar de sterren schitteren. De behulpzame Anneke leeft met een glimlach op haar gezicht gedrukt toch leeft ze met een diep geheim, de eeuwige zoektocht naar haar zoon. De stille Greetje mag na twaalf jaar de gevangenis verlaten, beschuldigt voor de moord op haar man, toch twijfelt ze nog altijd aan haar schuld. De 72-jarige Danny is altijd geleefd door haar echtgenoot, na jaren droomt ze nog van één hit, nog één keer in de spotlights staan.

Volle bloei is een verhaal met heel wat verborgen boodschappen naar de lezer toe, boodschappen die de auteur heeft verweven in een toch wel humoristisch, luchtig verhaal. In eenvoudige en simpele bewoording houdt Kleinloog de lezer in de ban, mix daar nog wat mooie vergelijkingen bij en er ontstaat een bepaalde chemie op papier. In het begin moet je als lezer de concentratie er wel even bijhouden, de vijf personages stromen doorheen het verhaal door elkaar maar eens je de kennismaking voorbij bent is het gewoon genieten. Laat je realiteitszin los en je krijgt een prachtige levenswijsheid mee “neem jezelf niet te serieus en maak er wat van”, deze vijf dames vullen je woonkamer en kruipen in je hart!

Synopsis

Vijf oudere vrouwen helpen elkaar bij het verwezenlijken van hun diepste wens en bouwen al doende een diepe vriendschap op.

wendy struyf
Leestip van wendy struyf
Mooie woorden maken mooie zinnen, mooie zinnen maken prachtige verhalen om te koesteren

Volle bloei : roman
Titel:
Volle bloei : roman
Auteur:
Hetty Kleinloog
# pagina's:
415 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Uitgeverij Marmer
ISBN:
9789460683985
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Vrouwen
Aanbevolen voor:
Adembenemend,
Grappig
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips