Patrick Nys
Leestip van Patrick Nys
"Lees meer Strips!"

Trashed

19 juni 2020

Elke week zetten we ons afval op de stoep en het verdwijnt als vanzelf! In werkelijkheid gaat het anders, natuurlijk. Trashed, Derf Backderfs opvolger van de veelgeprezen en internationaal bekroonde bestseller Mijn vriend Dahmer, is een ode aan de rotbaan aller rotbanen vuilnisman.

Iedereen die ooit vast heeft gezeten in een baan die zijn ziel langzaam leegzoog zal zich in dit verhaal herkennen. Trashed volgt de grimmige escapades van drie vrienden van in de twintig die stapel na stapel stinkend vuilnis van de straten verwijderen, en ondertussen te maken krijgen met irritante kleinsteedse bureaucraten, bizarre burgers, verstikkende hitte in de zomer en barre winterstormen.

Trashed is fictie, maar geïnspireerd door Derfs eigen ervaringen als vuilnisman. Dit komische epos van stinkende vuilnisbakken en uiteenspattende vuilniszakken wordt afgewisseld met pagina's non-fictie over wat ons vuilnis is en waar het heen gaat. De realiteit is even schokkend als verbazingwekkend. Spring dus op de vuilniswagen ze heet Betty en rijd mee met Derf op een reis door de immense, geheime wereld van het afval. Trashed is een hilarisch verhaal waar je maag van omdraait en dat je zal doen lachen en huiveren van ongeloof.

Patrick Nys
Leestip van Patrick Nys
"Lees meer Strips!"

Titel:
Trashed
Auteur:
Derf Backderf
# pagina's:
245
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Boeiend,
Grappig

Gerelateerde leestips