Leestip van Karen Desoete

Liefde, maar dan anders...

25 augustus 2021

Op academisch vlak heeft de autistische Don Tillman, professor genetica aan de universiteit, het helemaal gemaakt. Maar op het gebied van de liefde loopt het toch net iets moeilijker... Soms kan hij wel een date versieren maar tot een tweede afspraakje komt het meestal niet.

Hij besluit dus om dit "Echtgenote Probleem" gestructureerd aan te pakken en hij stelt een 16 pagina's tellende vragenlijst op om de "gelukkige" te vinden. Al snel blijkt dat dit, in zijn ogen, wetenschappelijk deugdelijk instrument ook niet onmiddellijk tot de geschikte huwelijkspartner leidt.

Ondertussen maakt hij kennis met Rosie, een barvrouw die bevriend is met zijn vriend Gene. Als partner is Rosie volgens zijn vragenlijst totaal ongeschikt... Ze is net het tegenovergestelde van wat Don verwacht van een vrouw. Toch klikt het op de één of andere manier wel tussen hen en Don geraakt geïntegreerd door Rosies zoektocht naar haar biologische vader. Samen bijten ze zich vast in het "Vader Project" en geleidelijk aan blijkt dit misschien een beter opstapje te zijn voor het "Echtgenote Project" dan een zorgzaam uitgekiende vragenlijst... Maar of het ook echt voldoende is...?

Het boek werd ook in het Nederlands vertaald als "Het Rosie Project".

Synopsis

Een extreem intelligente man met Asperger, die genetica onderwijst aan de universiteit, gaat op zoek naar de perfecte partner.

Leestip van Karen Desoete

The Rosie project
Titel:
The Rosie project
Auteur:
Graeme Simsion
# pagina's:
329, [14] p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Penguin
ISBN:
9781405912792
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Autismespectrumstoornissen
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Grappig
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips