wendy struyf
Leestip van wendy struyf
Mooie woorden maken mooie zinnen, mooie zinnen maken prachtige verhalen om te koesteren

Zet de zakdoekjes klaar! Emotionele rollercoaster!

5 oktober 2020

Sophie Green is auteur en uitgever en woont in Sydney, ze heeft al heel wat boeken op haar palmares staan, sommige heeft ze ook onder een pseudoniem geschreven. Toch is enkel THE INAUGURAL MEETING OF THE FAIRVALE LADIES BOOK CLUB vertaalt naar het Nederlands. Het decor van het verhaal is de Australische outback, het rode stof, het regenseizoen, de paarden, heuvels komen de lezer direct tegemoet en sleuren je mooi in een ontroerend verhaal.

*1978 De 51-jarige Sybil woont al 26 jaar in de outback samen me haar man Joe runt ze de boerderij Fairvalle. Sybil’s hartsvriendin Rita werkt bij de flying doctors en heeft zich gesetteld als vrijgezel.
De Engelse schoondochter van Sybil is Kate, zij worstelt met heimwee en probeer zich zo goed als het kan aan te passen aan het soms eenzame bestaan in de outback, haar liefde voor haar man Ben is zo groot en haar wens om moeder te zijn overheerst haar dagelijks bestaan.
De 34-jarige Sallyanne is getrouwd met Mick, waar ze weg kan dromen in haar romans, is de realiteit koud en eenzaam. Mick drinkt veel en Sallyanne loopt uitgeput rond en probeer het hoofd boven water te houden met haar drie kinderen.
De Texaanse Della staat haar mannetje als veedrijver op de boerderij Ghostriver. Bij toeval is ze in Australië terecht gekomen, op zoek naar avontuur.

Als Sybil beslist om een leesclub op te richten met deze vrouwen, richt ze niet enkel een leesclub op maar vriendschappen voor het leven. Vijf vrouwen die elkaar verbinden in hun eigen verhalen.

Vanaf het begin krijg je deel per deel direct een goed beeld van deze vijf vrouwen, elk met hun eigen karakter, zorgen en pijn maar ook twijfels die de kop opsteken. De auteur blijft zeer trouw aan de tijdsgeest (1978-1981), de plaats van de vrouw in de maatschappij toch laat ze de personages hun plaats doorheen het verhaal doorbreken zonder dat het ongeloofwaardig wordt of overdreven. Noem het boek een diesel, waar de emoties je als lezer in het begin wat koud en afstandelijk lijken, stromen ze doorheen het verhaal dichter en dichter en krijg je een emotionele rollercoaster dat je als lezer zo grijpt. Verborgen boodschappen en levenswijsheden krijg je voorgeschoteld door deze vijf prachtige personages. Vijf personages die een enorme ontwikkeling doormaken en die de auteur met een ervaren pen heeft neergezet. Een einde dat op zijn plaats valt zonder dat het zeemzoet wordt of met overdreven veel violen op de achtergrond.
Zet de zakdoekjes klaar en schuif aan bij deze leesclub!

Synopsis

Vijf vrouwen in het afgelegen binnenland van Australië vormen een leesclub.

wendy struyf
Leestip van wendy struyf
Mooie woorden maken mooie zinnen, mooie zinnen maken prachtige verhalen om te koesteren

De leesclub aan het einde van de wereld
Titel:
De leesclub aan het einde van de wereld
Auteur:
Sophie Green
# pagina's:
366 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
De Fontein
ISBN:
9789026144912
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Lezen
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Beeldschoon
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips