Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Dit helpt

28 juli 2022

Vers gezocht. Door Stijn De Paepe.

Kende u hem nog niet als huisdichter van de krant De Morgen dan leerde u Stijn wel kennen door zijn prachtige, viraal gegane, gedicht Wat helpt. Geschreven om iedereen moed te geven tijdens de lockdowns, in opdracht van De Wereld van Sofie (Radio 1). Of misschien leerde u deze dichter pas kennen toen hij dit jaar jammer genoeg veel te vroeg overleed.

Wat helpt is het openingsgedicht in deze bundel. Voor mij is dat het mooiste uit dit hele boek. Dat komt natuurlijk omdat ik er een innige band met heb. Wij hebben dat uitvergroot in onze inkomhal opgehangen. Omdat we het zo mooi vonden én omdat het ons zo een deugd deed in die moeilijke dagen. Even een glimp opvangen bij het (zeldzame) verlaten of terug binnenkomen van ons huis. Stijn hielp.

En Stijn helpt nog steeds; dat bewijst deze bundel vol korte gedichtjes voor allerlei gelegenheden: geboorte, huwelijk, ziekte, met pensioen, overlijden,… en zo veel meer. Woorden om te troosten, om te vieren, om te delen. Gesproken, op een kaartje, in een sms,… Stijn helpt.

Korte, eenvoudige maar rake gedichten. Geen moeilijke woorden, wel oprechte gevoelens. Een boek om te koesteren of cadeau te doen.

Synopsis

Gelegenheidsgedichten voor moeilijke en gemakkelijke momenten.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Vers gezocht
Titel:
Vers gezocht
Auteur:
Stijn De Paepe
# pagina's:
240 p.
Uitgeverij:
Lannoo
ISBN:
9789401485791
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Inspirerend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips