Feeestboek!
Van Boven in het wild. Door: Yvette van Boven.
Van Boven bracht niet alleen een wild zakboek uit, ze bracht ook deze dikke pil uit. Die bevat hetzelfde als het kleine boekje maar daarbovenop staan er ook nog eens recepten in. Dus u hebt een herbarium, eetbare-plantengids én receptenboek ineen.
Het boek is ook nog eens prachtig vormgegeven en staat boordenvol mooie foto’s genomen door Yvette’s man Oof Verschuren. Dit is een boek dat een streling voor het oog is, dat goesting geeft om op pad te gaan én om je keuken in te duiken. Tof detail: geen enkel recept bevat vlees en maar een paar gerechten bevatten vis, de rest is vegetarisch! Hoera!
Ik heb zo veel moois en lekkers gezien, weer veel bijgeleerd. Ik heb bijvoorbeeld koolzaad in de tuin, daar had ik geen idee van. Magnolia’s zijn één van mijn favoriete bomen, wist jij dat je van hun bloesems siroop kan maken? Iets om naar uit te kijken in de lente!
Elk recept bevat een aantal mogelijke variaties, want niet elke plant vind je in elke tijd van het jaar. En er staan ook recepten in voor drankjes (met alcohol en zonder) en dessertjes en olie en mayonaise en….
Ik las dat dit nog maar een selectie is, dat van Boven nog veel meer wildplukkennis en tips heeft; laat maar komen hoor! Ik heb al zin in nog zo een parel! Maar eerst even aan de slag met dit boek. Orecchiette met koolzaad lijkt me wel lekker om te beginnen.