Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Vrouwen doen het!

15 juni 2022

Hoe doen we het? Een zoektocht naar het seksleven van vrouwen. Door: Milou Deelen.

Milou Deelen leerde ik kennen door haar boeiende boek Krabben, dat ze samen met Daan Borrel schreef. Sindsdien volg ik haar online dus toen ik zag dat ze aan dit boek bezig was wou ik het zeker lezen.

Door gesprekken met 14 (bekende) Nederlandse vrouwen én haar eigen ervaringen zoekt ze uit hoe ver we al (dan niet) gekomen zijn qua seksuele gelijkwaardigheid. Ik kende (als Belg) niet alle vrouwen maar een paar toppers kende ik natuurlijk wel: Ellen Laan (leerde ik kennen door Damn, Honey), Emma Wortelboer, Hedy d’Acona, Lale Gül, S10,… Zoals je kan zien is dit een zeer gevarieerde groep wat de verschillende meningen en verhalen extra boeiend maakt.

Ik ben het niet altijd met alle denkpistes eens maar dat is oké hé. Het belangrijkste is dat er hier onderwerpen worden aangekaart die op de één of andere manier nog steeds taboe zijn (voor vrouwen). Denk maar aan: masturberen, een orgasme opeisen, het aantal bedpartners,… Milou kaart ook een aantal belangrijke punten aan: seks is niet enkel penis in vagina, de orgasmekloof is er groot en vrouwen slutshamen elkaar nog steeds.

Ik ben blij dat dit boek er is gekomen, dat deze vrouwen zo moedig waren om hierover te (durven) praten, dat het taboe weer een beetje meer doorbroken is. En ja, eenzelfde boek over mannen lijkt me geen slecht idee. Lees dit boek, deel het met je vrienden (M, V, X) en ga het gesprek aan.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Hoe doen we het? : een zoektocht naar het seksleven van vrouwen
Titel:
Hoe doen we het? : een zoektocht naar het seksleven van vrouwen
Auteur:
Milou Deelen
# pagina's:
199 p.
Uitgeverij:
Spectrum
ISBN:
9789000382521
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Seksualiteit ; vrouwen
Aanbevolen voor:
Boeiend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips