wendy struyf
Leestip van wendy struyf
Mooie woorden maken mooie zinnen, mooie zinnen maken prachtige verhalen om te koesteren

Een uniek debuut!

26 december 2022

Vlaamse auteur Jesse Goessens (1981) heeft twee passies: schrijven en fotografie. Eerder werd zijn kort verhaal De pen en de steen gepubliceerd in de bundel Uitbreken van Phoenix books. De auteur leeft zich ook uit met het schrijven van poëzie.

Korte inhoud Uit water en bloed:

1970: Inspecteur Vanhaele krijgt een zwaar dossier voorgeschoteld, het lichaam van de 25-jarige Anita Dewinter werd gevonden door haar moeder Marie. Op het eerste zicht is dit een eenvoudige zaak: zelfdoding.

Toch gaat het verhaal niet over de humeurige inspecteur Vanhaele en zijn gevecht met regels, protocol en status. Dit is het verhaal over drie jonge vrouwen, drie tijdlijnen, elk met hun eigen verhaal, elk met hun eigen zoektocht naar de waarheid.

De cover van het boek spreekt onmiddellijk aan en de drie bomen zijn zeer symbolisch doorheen het verhaal. Wat vanaf de start opvalt is dat de auteur een origineel verhaal heeft neergezet, de lezer leest drie tijdslijnen, drie verschillende verhalen. Geen angst voor eventuele verwarring: de tijdslijnen en namen (Anita, Alex en Maria) van de personages worden weergeven bij de start van de korte delen. Delen die zeer vlot leesbaar zijn en door de verschillende perspectieven blijft het verhaal ook boeien. De auteur blijkt een goede verteller, maar meer nog weet hij met een vlotte pen de omgevingssfeer goed weer te geven, waardoor de lezer zich makkelijk kan verplaatsen in de leefwereld van deze drie vrouwen. Een leefwereld die niet over rozen gaat.

'Anna had het veldwegje minsten 1000 keer genomen en kende elk bubbeltje, putje en oneffenheid op haar duimpje. Ze kende de overhangende braamstruiken met hun stevige takken die voorbijgangers steevast in de kleren en in de huid haakten met de doornen.'

Verwacht geen whodunit met een groot raadsel en een enorme plotwending, toch voor de lezers die houden van een verhaal over drie generaties vrouwen die een moeizame relatie hebben met het leven, zal dit boek perfecte leesvoer zijn. Waar de auteur een uniek plot neerzet, blijkt het einde de kers op de taart! De auteur heeft mooie eerste stappen gezet in de grote boekenwereld!

wendy struyf
Leestip van wendy struyf
Mooie woorden maken mooie zinnen, mooie zinnen maken prachtige verhalen om te koesteren

Titel:
Uit water en bloed
Auteur:
Jesse Goessens
# pagina's:
169
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Slim,
Tijdloos

Gerelateerde leestips