Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Feest!

9 november 2020

Trakteren met nijntje. Verhalen voor de allerkleinsten, feestelijke recepten voor de hele familie. Door Dick Bruna en Samuel Levie.

Woehoe; na Eten met nijntje is er nu ook Trakteren met nijntje. Volgens hetzelfde stramien: 2 nijntje verhalen (dit keer is nijn jarig) met de geweldige tekeningen van Bruna en daarnaast nog een flink aantal eenvoudige, kindvriendelijke recepten. Recepten die hier (in een huis zonder kinderen) ook in de smaak vallen wegens gezond, makkelijk en eenvoudig. Uit Eten met nijntje zijn de linzenpilav, wortelpap en perencrumble favoriet. De recepten zijn steeds met veel groenten en fruit en soms een beetje suiker. Want ja, het is feest. Ik kan niet wachten om de chocokoekjes van oma pluis te proberen of de mini-krentebollen, of nee: de appel-havercake!

Dit boek is niet alleen handig maar ook super mooi qua vormgeving; met een regenboogkleurig leeslint, pagina’s die makkelijk open blijven liggen (handig tijdens het koken) en feestelijke, realistische foto’s.

Ik ben fan, hopelijk volgen er nog meerdere boeken in deze reeks!

Synopsis

Nijntje is jarig en dat wordt gevierd! In twee korte verhalen volgen we haar op school als ze trakteert en thuis op het verjaardagsfeestje. Bij elk verhaaltje staan tien gezonde recepten met fruit en groente, geschikt als traktaties. Met kleurenillustraties van Nijntje en foto's van de gerechten. Om samen te lezen en te koken met kinderen van ca. 2 t/m 6 jaar.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Trakteren met nijntje : verhalen voor de allerkleinsten, feestelijke recepten voor de hele familie / Dirk Bruna ; recepten Samuel Levie
Titel:
Trakteren met nijntje : verhalen voor de allerkleinsten, feestelijke recepten voor de hele familie / Dirk Bruna ; recepten Samuel Levie
Auteur:
Dick Bruna
# pagina's:
71 p. : ill.
Uitgeverij:
Mercis Publishing
ISBN:
9789056478629
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Kinderfeesten
Aanbevolen voor:
Inspirerend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips