Sofie Metsers
Leestip van Sofie Metsers
"A well-read woman is a dangerous creature."

Een hels avontuur

24 augustus 2020

Veel mensen bedenken verhalen, maar schrijven ze nooit uit. Wat als al die onafgewerkte verhalen verzameld werden in een bibliotheek in de hel? Dat is het concept van The Library of the Unwritten.

We volgen Claire, de bibliothecaresse van de unwritten wing, wanneer ze samen met haar assistente (een muze) en een nerveuze jonge duivel naar aarde reist om een personage dat uit een boek ontsnapt is terug naar de bibliotheek te brengen. Personages uit onafgewerkte werken die contact zoeken met hun auteur zijn namelijk erg gevaarlijk. Deze reis mondt echter uit in een zoektocht die wel eens kan resulteren in een oorlog tussen Hemel en Hel.

The Library of the Unwritten is het eerste deel in een trilogie. Het tweede deel (The Archive of the Forgotten) komt uit in oktober. Dit eerste deel legde een sterke focus op het plot en zal dus lezers die vooral over de personages willen lezen misschien wat minder interesseren. Wie het leuk vindt om dodenrijken en figuren uit verschillende religies op de pagina tot leven zien te komen en van actie en avontuur houdt, heeft een nieuwe serie gevonden. Ik kijk alvast uit naar het tweede deel en benieuwd welke wendingen het plot zal nemen.

Sofie Metsers
Leestip van Sofie Metsers
"A well-read woman is a dangerous creature."

The library of the unwritten
Titel:
The library of the unwritten
Auteur:
A.J. Hackwith
# pagina's:
440 p.
Genre:
Romans ,
Fantasy
Uitgeverij:
Titan Books
ISBN:
9781789093179
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Cool
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips