Sofie Metsers
Leestip van Sofie Metsers
"A well-read woman is a dangerous creature."

Een Faustiaanse deal

1 april 2021

We kennen het verhaal allemaal: een man of vrouw verkoopt zijn/haar ziel aan de duivel in ruil voor macht, kennis of geld. The invisible life of Addie LaRue van V. E. Schwab neemt dit eeuwenoude concept en zet het naar haar hand. Addie LaRue maakt inderdaad een deal om uit een leven te ontsnappen dat ze niet wil. Ze krijgt het eeuwige leven, maar de prijs die ze hiervoor moet betalen is dat iedereen haar vergeet. Na driehonderd jaar komt ze in een boekenwinkel echter iemand tegen die zich haar herinnert.

Dit boek is prachtig en beeldrijk geschreven. We volgen Addie LaRue en zien de verrijkende gevolgen van een vergeten leven leiden. In een poging om toch haar vingerafdruk op de wereld achter te laten wordt Addie een soort van muze voor kunstenaars. Ze plant ideeën. Kunst speelt hierdoor een grote rol in het boek en elk deel begint met een kunstwerk dat een rol in het verhaal zal spelen.


Dit tot de verbeelding sprekende boek kan men ironisch genoeg niet vergeten nadat men het gelezen heeft. Addie heeft op mij in ieder geval wel een indruk achtergelaten.

Sofie Metsers
Leestip van Sofie Metsers
"A well-read woman is a dangerous creature."

Titel:
The invisible life of Addie Larue
Auteur:
V.E. Schwab
# pagina's:
444 p.
Genre:
Romans ,
Fantasy
Uitgeverij:
Tor
ISBN:
9781250784537
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Sterfelijkheid en onsterfelijkheid
Aanbevolen voor:
Beeldschoon,
Inspirerend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips