"De toekomst die nog niet is gekomen..."

10 mei 2023

In de ruimte-enclave aan de rand van New York, wordt een wetenschapper uit de buitenwerelden vermoord. Hoofdinspecteur van de Aarde Elijah Baley moet samen met de haatdragende humanoïde robot R. Daneel Olivaw de zaak oplossen.

Hun belangrijkste taak is om een interstellair incident te voorkomen tussen de nakomelingen van de ruimtekolonisten die in een perfecte harmonie met robots wonen, en de aardbewoners die zij vrezen. Het is een aangrijpende saga van begin tot einde waar je de toekomst van de mensheid kan afbeelden als de tragische geschiedenis van een succes.

De ruimte is al gevaren, de bewoonbare werelden zijn al gekoloniseerd door de mens. Nu het positronbrein in staat is om androïden bewust te maken is de IA-intelligentie tot haar maximale ontwikkeling gebracht. De meeste ziekten zijn geneesbaar waardoor de levensverwachting verlengd wordt.

Toch is het leven voor de mensen die op planeet Aarde wonen geen feest. Vanwege de overbevolking en de schaarste aan grondstoffen is de mensheid met uitsterven bedreigd. Zij hebben hun toevlucht genomen in ondergrondse steden die “caves of steel” worden genoemd.

Maar nu en dan stelt een enkele man zich de vraag die iedereen bezighoudt. Is dit ons einde? Kunnen wij niet onze angsten onder ogen zien en een nieuwe weg voor de mensheid beginnen opbouwen? Zal dit straaltje hoop de mensheid reden?


Met dit boek begin je een reis die je tot de grenzen van het universum zal leiden aan de hand van de koning van sciencefiction. Isaac Asimov zet deze expeditie voort met zijn "Foundation Trilogy". Het is een reis die niemand onverschillig laat.


The caves of steel
Titel:
The caves of steel
Auteur:
Isaac Asimov
# pagina's:
206 p.
Uitgeverij:
HarperCollinsPublishers
ISBN:
9780586008355
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Tijdloos,
Werelds
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips