Nathalie Brouwers
Leestip van Nathalie Brouwers
Lezen en me goed in mijn vel voelen, gaan samen. Het ene heeft invloed op het andere.

Geen sorry nodig. Gewoon geweldig weer!

13 mei 2020

De gevoelens van Bianca zijn heel herkenbaar voor zowel jongere als volwassen lezers, een kenmerk van Bart zijn (jeugd)romans. Bart beschrijft zoals gewoonlijk als geen ander moeilijke situaties waar iedereen zich zo goed in kan herkennen. Het kind in je wordt terug wakker, en je voelt tevens mee als volwassene. Je begrijpt de reacties van Bianca én van de moeder.

Ook nu weer drukt Bart zijn stempel op het verhaal met zijn subtiele schrijfstijl en zijn prachtige taalgebruik. Er is heel wat terug te vinden tussen de lijnen van het verhaal. Maar het is tegelijkertijd ‘licht’ gehouden door het gebruik van humor hier en daar en tevens gloort er ook hoop en troost aan het einde van de dag en van het verhaal van Bianca. Haar ups en downs maken er een uniek boek van dat haar plaatsje verdient in vele boekenkasten. Ook al vanwege de prachtige cover!

Lees hier twee artikels over dit boek:

https://www.hebban.nl/spot/literatuurclub/nieuws/literatuur-en-jeugdliteratuur-altijd-een-genre-melange-bij-bart-moeyaert

https://www.hebban.nl/spot/jeugdliteratuurclub/nieuws/genre-melange

Synopsis

Bianca is een meisje met een gebruiksaanwijzing, vindt haar moeder, die al genoeg te stellen heeft met Bianca's broertje. Bianca is onhandelbaar. Dat zegt haar vader. Hij is naar een woongroep verhuisd en heeft zijn dochter liever niet elk weekend op bezoek.

Nathalie Brouwers
Leestip van Nathalie Brouwers
Lezen en me goed in mijn vel voelen, gaan samen. Het ene heeft invloed op het andere.

Tegenwoordig heet iedereen Sorry
Titel:
Tegenwoordig heet iedereen Sorry
Auteur:
Bart Moeyaert
# pagina's:
128 p.
Uitgeverij:
Em. Querido's Uitgeverij
ISBN:
9789021415154
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Opgroeien
Doelgroep:
Jeugd,
Vanaf 12-14 jaar

Gerelateerde leestips