Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

De kaartenset is zo tof en nuttig!

29 april 2024

Schrijven vanuit je hart. 60 Inspiratiekaarten. Door: Natalie Goldberg.

Schrijven vanuit je hart (het boek) leerde ik kennen door Geertje Couwenbergs Zin. Voor dat boek en haar schrijven an sich haalde zij inspiratie bij Goldbergs bijbel: Schrijven vanuit je hart. Ik verslond Zin, daarna werd ik verliefd op Schrijven vanuit je hart. En nu liet ik me verleiden door de Inspiratiekaarten.

Waar het boek theorie en tips aanreikt zetten de kaarten je direct tot schrijven aan. Er zijn 60 kaarten; op de voorkant vind je een concrete opdracht, op de achterkant staat wat extra informatie, wat meer tips. Soms krijg je een aanzet tot, dan weer een te beantwoorden vraag. Je wordt gevraagd naar het haar van je moeder, wat je blij maakt, welk onrecht jij ziet… Soms staat er gewoon een zin uit een boek dat je moet inspireren,… alles kan.

Mij moet je al lang niet meer overtuigen van het nut van (elke dag) schrijven maar vaak heb ik geen inspiratie, blijf ik in meer van hetzelfde steken. Deze kaarten gaan me helpen breder en dieper te schrijven, mijn blik te verruimen én te versmallen. Zin in om ze allemaal te doen. En benieuwd waar ze me gaan brengen.

Ideaal voor beginnende journallers, geroutineerde schrijvers die wel wat opschudding kunnen gebruiken en mensen die het al lang opgegeven hebben wegens inspiratieloos. Schrijf! Maak jezelf blij. Het doosje ziet er tof uit, een extra pluspunt. Minder mensen aan de pillen, meer aan de kaarten zou ik zeggen ;)

Synopsis

Handleiding voor het therapeutisch losmaken van de krachten van de geest via het schrijven.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Schrijven vanuit je hart : de kunst van creatief schrijven
Titel:
Schrijven vanuit je hart : de kunst van creatief schrijven
Auteur:
Natalie Goldberg
# pagina's:
197 p.
Uitgeverij:
Altamira
ISBN:
9789401305860
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Literaire techniek
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Inspirerend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips