Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Familie

31 mei 2022

Het feest van de eeuw. Door Taylor Jenkins Reid.

De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo vond ik geweldig, op Daisy Jones & The Six was ik verliefd dus ik ben kei blij dat er een nieuwe Jenkins Reid is (al vind ik de cover echt niet mooi).

Ik ben fan van de schrijfstijl en personages van Jenkins Reid (sterke, boeiende vrouwen, telkens één of meer queer personages). Ze schrijft sprankelend, plot driven, met karakters die van het papier tot leven komen.

In Het feest van de eeuw maken we kennis met Nina en haar surfende broers en zus. Elk jaar, in augustus geeft Nina een groot spraakmakend feest en dit jaar wordt het wel heel wild. In de aanloop naar dit feest maken we niet enkel kennis met Nina, die al heel haar leven alles opoffert voor anderen, maar ook met haar familie, vroeger en nu. Door het wisselende perspectief tussen heden en verleden, het per uur aftellen naar de avond, krijg je een volledig beeld van hoe en waarom iedereen is wie hij/zij is en waarom ze doen wat ze doen/niet doen. Boeiend! En spannend; de klok tikt en je kan niet anders dan lezen, lezen, lezen.

Familie in al zijn vormen, narcisme, pleasen, intergenerationeel trauma, surfen en het jetset leven zijn maar een paar van de thema’s die aan bod komen. Ik heb genoten van elke pagina, hoewel dit niet mijn favoriete Taylor Jenskins Reid is, en ik kijk al vol goesting uit naar een volgend boek van haar!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Het feest van de eeuw
Titel:
Het feest van de eeuw
Auteur:
Taylor Jenkins Reid
# pagina's:
388 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Ambo|Anthos
ISBN:
9789026354885
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Broers en zussen, Kinderen van bekende ouders, Familie, Jetset, Verenigde Staten ; 1980-1990, Los Angeles
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Cool,
Verleidelijk
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips