wendy struyf
Leestip van wendy struyf
Mooie woorden maken mooie zinnen, mooie zinnen maken prachtige verhalen om te koesteren

Lees & ontdek! Amen!

7 augustus 2023

Pierre De Clercq is een Belgische scenarioschrijver van heel wat succesvolle series en films. Met de film Hasta La Vista viel hij in de prijzen en in 2012 kreeg hij ook de prijs voor beste scenario van de Vlaamse Schrijversgilde. Schrijfervaring genoeg en dat blijkt tijdens het lezen pure verwennerij, de filmische Vlaamse humoristische pen van deze auteur weet de lezer te boeien.

*De dag van zijn eerste communie wordt de kleine Ernest wees, een tragisch ongeluk ontneemt hem zijn gezin. Hij slaagt een nieuwe weg in, een weg van boosheid naar God en naar alles wat met het katholicisme te maken heeft. Jaren later wordt hij op de schouder getikt door een jongen, een jongen met een missie. Deze missie is een erflating: Ernest moet onmiddellijk naar Rome om de beste vriendin van zijn moeder, zuster Merita heilig te laten verklaren. Ernest stort zich in een Rooms avontuur en daar wordt hij geholpen door zwendelaar Livio en zijn wondermooie dochter Stefania. Wat een missie blijkt wordt een heel avontuur, een avontuur van vriendschap maar ook een ontdekkingsreis naar zichzelf.

De opbouw van het verhaal is zeer origineel, je volgt het verhaal van Ernest, Livio en Stefania toch wordt dit afgewisseld met de brieven van scenarist P. Deze brieven geven een eigen kijk op het verhaal met hier en daar een uitgesproken humoristische en sarcastische mening. Bij de start is deze afwisseling even wennen, toch gaandeweg krijg je als lezer een andere kijk (die van P.) op het plot. De twee verhaallijnen vinden elkaar en smelten samen tot één geheel.

Het verhaal van Ernest speelt zich af in Rome, flitsende beelden, de Italiaanse taal en sfeer katapulteert je naar Vaticaanstad. De karakters zijn geen doorzichtige personages, elke beslissing heeft diepgang, elke daad heeft een onderlaag. De personages zullen in het hart van de lezer kruipen en laten je stil staan bij een aantal herkenbare emoties. Santa Subito is een boek dat je kan herlezen en herontdekken, een verhaal dat perfect past in een leesclub. Amen! (=het zij zo)

wendy struyf
Leestip van wendy struyf
Mooie woorden maken mooie zinnen, mooie zinnen maken prachtige verhalen om te koesteren

Titel:
Santa Subito
Auteur:
Pierre De Clercq
# pagina's:
384
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Cool,
Grappig

Gerelateerde leestips