Nathalie Brouwers
Leestip van Nathalie Brouwers
Lezen en me goed in mijn vel voelen, gaan samen. Het ene heeft invloed op het andere.

Een stijlvolle geniale ‘Gesellschaftsroman’

20 januari 2022

Niet enkel een boek maar een heel project, een spel tussen fictie en feiten. Enkele personages hebben een Facebook-account gekregen. De vogelbeschermingsdienst van het dorp heeft een eigen website gekregen. Het boekje Dein Erfolg van de in het boek veel geciteerde ‘managementgoeroe’ Manfred Gortz, is van twijfelachtige afkomst…

Opnieuw een pareltje uit de Duitse literatuur, ditmaal een moderne roman! Gerhard en Jules verhuizen naar het dorp ‘Unterleuten’ in de deelstaat Brandenburg, een uurtje rijden van Berlijn, de grote stad. Er is nog een koppel nieuwkomers. Daarnaast heel wat inwoners die er geboren en getogen zijn, ofwel er al jaren wonen. We volgen de gebeurtenissen in het dorp dat wordt geconfronteerd met opgedrongen windmolens, door de ogen van de verschillende personages, verdeeld over de verschillende hoofdstukken.

Een verhaal over een gemeenschap, over Die Wende. De confrontatie tussen stad en land, tussen generaties, tussen nieuwkomers en blijvers. Een ‘Gesellschaftsroman’.

Met dank voor de keuze door en de bespreking met de leesclub Duitse literatuur van DasKulturforum Antwerpen.

Synopsis

Als een investeringsmaatschappij een windmolenpark aan de rand van een dorp in Brandenburg wil aanleggen, lopen de spanningen hoog op.

Nathalie Brouwers
Leestip van Nathalie Brouwers
Lezen en me goed in mijn vel voelen, gaan samen. Het ene heeft invloed op het andere.

Ons soort mensen
Titel:
Ons soort mensen
Auteur:
Juli Zeh
# pagina's:
669 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Ambo|Anthos
ISBN:
9789026341694
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Oost-Duitsland ; 1989-
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Hoogstaand,
Kleurrijk
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips