Lezen is in het hoofd van anderen kijken.

Spannend verhaal

12 juli 2022

Onbreekbaar. Marieke Damen.

Het is druk in de leesclubs, en zo hebben we het graag. Voor De Boekenreizigers mochten we de tweede thriller van deze auteur lezen? En dat was een feest.

Alexandra, workaholic, zakenvrouw die het allemaal prima voor mekaar heeft. Of toch niet?

Ze wordt wakker, haar handen vastgebonden, in een busje. Ze heeft een gigantische kater. Wat is er aan de hand? Waar is Max?

Demi, 16 jaar, heeft net ontdekt dat ze zwanger is en net als iedere andere 16-jarige is ze overweldigd door de feiten. Samen met haar vader gaar ze naar een abortuskliniek maar op de terugweg wordt ze een busje in gesleurd.
Wat hebben beide vrouwen met elkaar te maken? Dat wordt duidelijk in dit boek.

Beide vrouwen komen in dezelfde ruimte terecht, maar zouden niet meer van elkaar kunnen verschillen dan wit van zwart. Of toch, misschien is er wél iets dat hen bindt?

Ze proberen uit te vissen waarom ze ontvoerd zijn, maar het duurt wel even eer ze een idee hebben van wat er aan de hand zou kunnen zijn.
Wie IS de ontvoerder? Wat wil hij? Overleven ze dit?.

Ik vind dit een knappe thriller, stak goed in mekaar, de auteur moet het niet hebben van extreem gewelddadige scènes waar het bloed van de muren afdruipt, wat voor mij sowieso een afknapper is. Dit boek lees je in één keer uit. Haar eerste boek vond ik ook een topper. Van deze auteur gaan we nog horen. Ze heeft een eigen stijl, vlot leesbaar zonder ooit oppervlakkig te worden. Mooi Nederlands ook. Aanrader voor wie van een spannend verhaal houdt!

Lezen is in het hoofd van anderen kijken.

Titel:
Onbreekbaar
Auteur:
Marieke Damen
# pagina's:
295
Aanbevolen voor:
Adembenemend,
Bloedstollend

Gerelateerde leestips