Leestip van Saskia Imbert

Wervelend debuut!

14 december 2020

“Met hun vijven zwoeren ze om vrienden voor het leven te blijven. Ze legden hun handen over elkaar. Ze beloofden elkaar later, buiten dit tuchtoord, te blijven steunen. ‘Tot de dood ons scheidt’, zei Joris. De anderen vonden dat een vreemde toevoeging, maar ze herhaalden zijn woorden spontaan.”

Kristiaan Vandenbussche gaat met zijn debuut, Cupido, de harten van vele lezers sneller doen slaan! Spanning ten top! Als strafpleiter heeft de auteur de nodige kennis en ervaring om een goed onderbouwd misdaadverhaal te schrijven. Hij werkte met jeugddelinquenten, kent het reilen en zeilen van het gerecht, politie, wetsdokters. Dit komt mooi tot uiting in Cupido. De auteur geeft altijd een beetje extra uitleg bij de onderzoeken die worden gedaan. Fijn!

Het verhaal start op 30 april 1998. Een groep jongens uit een jeugdinstelling en hun begeleiders houden een wielerwedstrijd. Bernard, de rosse, komt zwaar ten val en loopt blijvende hersenschade op. Hij is de gemeenschappelijke vijand van Seppe, Miel, Jeroen, Klaas en Joris. Ze wilden hem een lesje leren, maar hun grap is helemaal uit de hand gelopen. De vijf vrienden sluiten samen een pact tot zwijgen. Maar kan iedereen zich aan deze belofte houden? Wie is er bang, aan wie wordt er getwijfeld?

Zeven jaar later, in 2005, helpen de vrienden Seppe met zijn verhuis en verbouwingen. Iets wat een gelukkig toeval zou moeten zijn tijdens de werken, loopt uiteindelijk volledig uit de hand. De vrienden belanden in een spannende, emotionele rollercoaster!

Het verhaal is vanaf hier eigenlijk over the top. Op het moment dat je denkt dat het niet erger kan worden… jawel, dan gebeurt het toch. Kristiaan Vandenbussche heeft een rijke fantasie! Het wordt soms een beetje hilarisch, maar daar hou ik wel van. Het verhaal blijft boeiend en spannend tot de allerlaatste bladzijde, zoveel verrassingen, knap gedaan!

De personages zijn goed uitgewerkt. Mondjesmaat komt de lezer meer te weten door flashbacks die mooi gedoseerd zijn. Het verleden, de periode uit de jeugdinstelling, blijft de vrienden ongewild achtervolgen. Een mooie toekomst opbouwen lukt niet voor iedereen even goed, ze nemen niet altijd de beste beslissingen en laten zich vaak leiden door wraakgevoelens.

Wanneer mag iemand het recht in eigen handen nemen? Een morele kwestie die mooi wordt uitgediept in dit wervelende verhaal. De aandachtige lezer heeft misschien te snel door wie de spilfiguur is, maar dat doet zeker geen afbreuk aan de spanning. Pas naar het einde toe wordt duidelijk waar Cupido voor staat! Het zou me echt niet verwonderen als dit verhaal wordt uitgewerkt tot een tv-serie of film. Boeiende personages, verrassende acties en mooie locaties in de Westhoek, Ardennen, Frankrijk en Zwitserland. Ideaal! Cupido is een amusante, spannende en originele thriller. Graag gelezen!

Leestip van Saskia Imbert

Cupido
Titel:
Cupido
Auteur:
Kristiaan Vandenbussche
# pagina's:
421 p.
Genre:
Romans ,
Thrillers
Uitgeverij:
Manteau
ISBN:
9789022337455
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Adembenemend,
Bloedstollend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips