André Oyen
Leestip van André Oyen
Via papier de wereld rondreizen.

Een daad die de wereld zal veranderen

23 januari 2024

Dimitri Casteleyn scoorde zeer goed met zijn romans, zoals onder andere 'De verjaardag' en 'Het Feest'. De auteur is een meester in het hanteren van een prachtige taal en stijl en daardoor worden de wat ongemakkelijke thema’s die hij aansnijdt wat beter verteerbaar.
In zijn nieuwe roman 'De invasie' is het centrale thema het potentiële gevaar van onze kerncentrales. Deze roman lijkt mij een zeer intelligente mix van een literaire thriller en een sociale roman.

Paul Borremans is directeur van de kerncentrale in Doel, op de Belgische/Nederlandse grens. De centrale wordt gerund door de Chinezen, iets dat zijn zoon - een fanatieke activist en groene jongen - moeilijk kan begrijpen en zich krachtig tegen verzet. Paul Borremans is een jaar samen met zijn vriendin Anna, en de twee vinden het tijd om elkaars kinderen te ontmoeten: Pauls zoon Thomas en Anna's dochter Stefanie. Die kennismaking is dermate geslaagd dat Thomas en Stefanie ze een relatie aangaan buiten het weten van hun ouders.
Maar dan gebeurt er iets waardoor Thomas een daad wil stellen die de wereld zal veranderen.
Paul heeft ondertussen ontdekt dat de kerncentrale in Doel helemaal niet zo veilig is als hij dacht en daarom raadt hij zijn familieleden aan om jodiumtabletten in te slaan en begint hij zich ook zorgen te maken om de bedoelingen van de Chinese eigenaren. Daar heeft hij alle redenen toe als totaal onverwacht vanuit de Rotterdamse Waalhaven een enorme hoeveelheid drones richting de kerncentrale koerst.

'De invasie' heeft een heel dreigende sfeer maar is wel een heel aangename en boeiende roman om te lezen.

Synopsis

De directeur van een kerncentrale op de Nederlands-Belgische grens ontdekt dat het complex, dat in handen is van Chinese eigenaren, niet zo veilig is als gedacht. Als vanuit Rotterdam een grote hoeveelheid drones op de centrale lijkt af te koersen, wordt duidelijk dat er meer op het spel staat dan alleen zijn eigen toekomst en die van zijn naasten.

André Oyen
Leestip van André Oyen
Via papier de wereld rondreizen.

De invasie
Titel:
De invasie
Auteur:
Dimitri Casteleyn
# pagina's:
220 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Prometheus
ISBN:
9789044647624
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Relaties, Energievraagstuk, Kerncentrales, Drones, België en China
Aanbevolen voor:
Bloedstollend,
Boeiend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips