Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Magisch mooi!

12 juli 2022

Het weeshuis in de azuurblauwe zee. Door: TJ Klune.

Wow wat een boek en oh wat jammer dat het uit is, ik wil direct van vooraf aan beginnen én ik wil iedereen vertellen: lees dit boek! Herinnert u zich Lampje nog!? Wel, dit is een tweede Lampje! Nu bent u al naar de boekenwinkel aan het hollen? Dat begrijp ik.

Indien u toch nog verder leest: TJ Klune heeft een wonder geschreven. Het lijkt niet eens geschreven, het verhaal is door het oppermachtige, magische mooie universum aan hem, aan ons geschonken. Hier is magie in het spel. Mensen die Lampje lazen weten wat ik bedoel: alles is perfect in dit boek. Alles. Het verhaal, de personages, de schrijfstijl, de sfeer, de setting, de wijsheid, de humor, de queerheid, de troost en de hoop, de diversiteit,… Alles.

Ik wil niets over het verhaal vertellen, dat mag u zelf helemaal ontdekken. Wat ben ik jaloers als u deze parel nog helemaal van vooraf aan mag ontdekken; u gaat prachtige uren tegemoet, geloof me. Met een lach en een traan en aanmoedigende kreten, vertederende glimlachjes én een niet te stuiten drang om verder te lezen. Elke zin is een cliffhanger, laat je als bezeten verder het verhaal in duiken. Tot er een moment komt dat je merkt dat je al meer pagina’s gelezen hebt dan dat er nog resten en een lichtelijke paniek je bekruipt…

Het weeshuis in de azuurblauwe zee is hét boek dat je meedraagt in je hart, dat een prominente plaats krijgt in je boekenkast en dat je nooit of te nooit aan iemand uitleent, wegens te kostbaar. Maar dat je wel aan iedereen gaat aanbevelen, geloof me! In oktober verschijnt er een volgend boek van Klune; ik kan niet wachten!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Het weeshuis in de azuurblauwe zee
Titel:
Het weeshuis in de azuurblauwe zee
Auteur:
TJ Klune
# pagina's:
414 p.
Genre:
Romans ,
Fantasy
Uitgeverij:
Volt
ISBN:
9789021462684
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Adembenemend,
Beeldschoon,
Betoverend
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar,
Jeugd

Gerelateerde leestips