Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Fan, fan, fan!

18 april 2023

Nick en Charlie. Een Heartstopper-novelle. Door: Alice Oseman.

De lente laat op zich wachten, de wereld staat in brand maar Nick en Charlie blijven in boekvorm verschijnen. Eerst in deze ontroerende novelle, later dit jaar nog in Heartstopper 5 en 6 hoorde ik afgelopen week. Goed nieuws hé!? Dank u Alice Oseman!

Oseman kan tekenen én schrijven. Haar verhalen zijn queer, schattig, hartverwarmend én met inhoud. Soms in woord en beeld, soms in (bijna) alleen maar woord. Ze raakt je. Nick en Charlie raken je.

In deze novelle (een ‘écht liefdesverhaal’ staat op de cover) maakt Nick zich klaar om aan de universiteit te gaan studeren, terwijl Charlie nog een jaar middelbare school voor de boeg heeft. En ja, hij is blij voor Nick, maar ook bang en triest. Wat zal er met hen gebeuren als ze niet meer elke dag samen kunnen zijn?

In een dikke honderd pagina’s toont Oseman ons hoe een ‘écht liefdesverhaal’ verloopt: je afgewezen voelen, koppig zijn, dubbelzinnige signalen sturen, ruzie maken en later niet eens meer weten waarom, ‘saaie’ alledaagse dingen delen,…

Ik ben ‘veel te oud’ voor deze boeken, ben ‘gewoon’ gelukkig getrouwd met een man en toch hou ik zo van alles wat Alice Oseman schrijft. Enne, die ‘saaie’ dingen gelukkig delen, dat herken ik heel goed:)

Fan, fan, fan!

Synopsis

De relatie tussen Nick en Charlie komt onder druk te staan als Nick naar de universiteit gaat. De jongens denken allebei dat de ander het wil uitmaken waardoor ze ruzie krijgen. Vanaf ca. 12 jaar.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Nick and Charlie : a Heartstopper novella / tekst en illustraties Alice Oseman
Titel:
Nick and Charlie : a Heartstopper novella / tekst en illustraties Alice Oseman
Auteur:
Alice Oseman
# pagina's:
157 p. : ill.
Uitgeverij:
HarperCollins Children's Books
ISBN:
9780008389666
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Homoseksualiteit, Schoolleven
Aanbevolen voor:
Adembenemend,
Betoverend,
Verleidelijk
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar,
Jeugd

Gerelateerde leestips