Leestip van Ingrid Poisson
She reads books as one would breathe air, to fill up and live. - Anne Dillard

Graphic novel met een boodschap

25 augustus 2021

Noem me Nathan is een graphic novel en gaat over het verhaal van Lila die bij het ontluiken van haar borstjes het hoe langer hoe moeilijker begint te krijgen met het keurslijf waar haar ouders haar in houden. Ze voelt zich niet gelukkig als meisje en zou zoveel liever een jongen willen zijn.
Puberen is al een zeer lastige periode en als je dan ook nog in de knoop zit over je gender en je seksuele oriëntatie moet dit een hel zijn.
Als je dan ook nog je omgeving én je ouders van dit nieuws op de hoogte moet brengen, is dit een verschrikkelijk zware taak als jongere.

Noem me Nathan neemt je mee door de verschillende stappen die Lila neemt om Nathan te worden. De hormoontherapie, de operaties, de uiterlijke veranderingen…

Met een graphic novel kom je veel dichter bij kinderen dan met een geschreven boek. De boodschap die de auteurs met dit boek geven is zeer belangrijk voor al diegenen die met zichzelf in de knoop zitten omwille van hun geaardheid of gender. Hopelijk trekt het hen over de streep om er open over te praten met vertrouwenspersonen of familie.

Rating: 4/5

Leestip van Ingrid Poisson
She reads books as one would breathe air, to fill up and live. - Anne Dillard

Noem me Nathan
Titel:
Noem me Nathan
Auteur:
Catherine Castro
# pagina's:
141 p. : ill.
Uitgeverij:
Em. Querido's Uitgeverij
ISBN:
9789045125039
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Transgender
Aanbevolen voor:
Beeldschoon,
Om samen te lezen
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar,
Jeugd

Gerelateerde leestips