Liana Eelen
Leestip van Liana Eelen
Een dag niet gelezen, is een dag niet geleefd.

Young-Adult thriller die je voortdurend op het verkeerde been zet

30 oktober 2022

Ik lees niet zo vaak thrillers, maar als ik er dan toch eens één lees: laat het zo goed zijn als Moordgids voor lieve meisjes (en bij uitbreiding de hele trilogie die inmiddels vertaald is - zo kan je 'm meteen bingereaden)!

In het boek volgen we Pip die een wel erg delicaat onderwerp kiest voor haar profielwerkstuk: de moord op Andie Bell van vijf jaar geleden. Ze is er van overtuigd dat niet de échte dader veroordeeld is voor de moord en dus gaat ze op onderzoek uit... met alle risico's van dien.

Het is spannend, je leeft ontzettend hard mee met Pip en hoe zij achter de waarheid probeert te komen en het verhaal laat je niet los. Het boek is ook ontzettend fijn vormgegeven: door middel van dagboekfragmenten, foto's en interviews kom je samen met Pip achter de waarheid. Hoewel het een vrij dik boek is, vlieg je er zo doorheen.

Synopsis

Vijf jaar geleden verdween in een Engels dorp de 17-jarige Andie Bell. Vlak daarna bekent haar vriendje Sal dat hij haar heeft vermoord en pleegt zelfmoord. Andie's lichaam wordt echter nooit gevonden. Pip (17) heeft altijd geloofd dat Sal onschuldig is. Ze besluit haar profielwerkstuk over de zaak schrijven, maar lukt dat zonder zelf gevaar te lopen? Vanaf ca. 15 jaar.

Liana Eelen
Leestip van Liana Eelen
Een dag niet gelezen, is een dag niet geleefd.

Moordgids voor lieve meisjes
Titel:
Moordgids voor lieve meisjes
Auteur:
Holly Jackson
# pagina's:
443 p.
Genre:
Romans ,
Thrillers
Uitgeverij:
Volt
ISBN:
9789021422435
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Bloedstollend,
Boeiend,
Sensationeel
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar,
Jeugd

Gerelateerde leestips