Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Thee tijd

28 oktober 2022

Het gefluister achter de deur. Door: TJ Klune.

Oh wat was ik verliefd op Het weeshuis in de azuurblauwe zee! Voor mij was het een nieuw Lampje (Annet Schaap). Toen ik las dat er een nieuwe Klune kwam bestelde ik het meteen, hoewel de korte inhoud niet echt mijn ding leek. Gelukkig deed ik dat! Het gefluister achter de deur is super fantastisch goed en misschien zelfs nog mooier dan het weeshuis, als dat al mogelijk is.

Als je verliefd bent op een boek wil je dat de schrijver de volgende keer een zelfde soort boek schrijft, maar dan wel helemaal anders. Klinkt quasi onmogelijk en te veel eisend, weet ik. Toch speelde TJ Klune het klaar! Waarvoor hulde. Het gefluister is wederom een grappig, hartverwarmend, ontroerend, fantasy, queer young adult boek. Het doet je luidop schateren van het lachen, tot tranen toen. Je hart wordt gebroken, nog meer tranen.

Een trigger warning is nodig: dit boek gaat over de dood, alle soorten dood, ook de zelfgekozen. Daarnaast geef ik je ook nog volgende waarschuwing mee: lees dit boek niet in het openbaar. Je gaat luidop schateren, giga hard snotteren en vooral helemaal opgaan in het verhaal en de wereld rondom je vergeten.

Klune creëert wonderbaarlijke werelden met magisch mooie mensen en dieren (Apollo!). Zijn personages veroveren je hart en nestelen zich daar voorgoed. De dood is pijnlijk en triest maar dit boek maakt er iets moois van.

God is een manager, Wallace de norse advocaat vindt zijn hart, Desdemona kan echt met geesten praten, of toch niet, opa Nelson vloert je met zijn wandelstok en Hugo houdt van bandana’s (met eendjes bijvoorbeeld),… Ik wil zo veel over dit boek en zijn personages vertellen maar dat doe ik bewust niet. Koop het, nestel je in de zetel met een dekentje én een kopje warme thee (of course) en geniet.

Dit boek is één van de beste, mooiste boeken van 2022. Geloof me!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Het gefluister achter de deur
Titel:
Het gefluister achter de deur
Auteur:
TJ Klune
# pagina's:
438 p.
Genre:
Romans ,
Fantasy
Uitgeverij:
Volt
ISBN:
9789021467924
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Betoverend,
Grappig
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar,
Jeugd

Gerelateerde leestips