Eva Brodelet
Leestip van Eva Brodelet
'I do believe something very magical can happen when you read a good book.'

Hoe één evenement de koers van je leven kan veranderen

14 april 2020

Ik moest dit boek lezen voor het vak 'British Woman Writers' dat ik volgde aan de universiteit. Het was het laatste op de lijst en ik had nog maar een week tijd om +600 pagina's te lezen. Het leek onmogelijk, maar wow, ik heb nog nooit een boek zo graag in sneltempo moeten uitlezen.

Het verhaal draait rond Ursula, een Brits meisje geboren in 1910. Om haar leven te beschrijven speelt Kate Atkinson met het concept van het butterfly effect, waarbij één kleine gebeurtenis de rest van je leven kan beïnvloeden. En zo zien we Ursula meerdere levens meemaken en telkens herboren worden wanneer ze sterft. Maar meer van het verhaal zal ik nog niet weggeven, want het leuke aan het boek is net te ontdekken wat er zal gebeuren in haar volgende leven. Het is een enorm leuk boek om te lezen want eens je mee bent met het concept wordt het een soort spel. Hoe lang zal ze het deze keer uithouden? Wat zal ze in haar volgende leven doen? En vooral, komt hier ooit een eind aan?

Synopsis

Een jonge vrouw beleeft haar leven tijdens de 20e eeuw in steeds verschillende scenario's, waarbij haar familie en ouderlijk huis een belangrijke rol spelen.

Eva Brodelet
Leestip van Eva Brodelet
'I do believe something very magical can happen when you read a good book.'

Life after life
Titel:
Life after life
Auteur:
Kate Atkinson
# pagina's:
621 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Black Swan
ISBN:
9780552779685
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Groot-Brittannië ; 20ste eeuw
Aanbevolen voor:
Adembenemend,
Boeiend,
Wonderlijk
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips