Sven Reynders
Leestip van Sven Reynders
Het leven is te kort om niet te lezen.

Klassiek geconstrueerde whodunit, geweldige plot.

21 mei 2024

Met veel plezier heb ik de laatste Jo Claes, ‘De prijs van de twijfel’, ter hand genomen. Niet dat ik het boek in één ruk heb uitgelezen, maar het scheelde toch niet veel. Zoals in de meeste boeken van Claes speelt Leuven een belangrijke rol in het verhaal. De gebeurtenissen worden feilloos beschreven tegen een Leuvense achtergrond. Voor de lezer die Leuven kent, voegt dit een belangrijke extra beleving toe aan het verhaal, voor zij die met Leuven niet bekend zijn lijkt het mij niet direct storend en kan het misschien een kennismaking met deze stad uitmaken.

Over het boek en het verhaal zelf dan. Als ik goed geteld heb, is ‘De prijs van de twijfel’ zijn 29ste fictieboek en het 19de in de ‘Thomas Berg’-reeks. Zonder dit op enige manier pejoratief te willen bedoelen, is het een klassieke ‘whodunit’; op een niet onbesproken bouwterrein in Leuven wordt een Poolse arbeider zwaar gewond aangetroffen en voor de man iets kan toelichten over wat gebeurd is, overlijdt hij in het ziekenhuis. Mogelijks is er een link met een loods vol dure oldtimers en classic cars die zich op het terrein bevinden. Thomas Berg en zijn team gaan aan de slag, maar wanneer een tweede slachtoffer valt, dat dan ook de broer van Bergs nieuwe vriendin blijkt te zijn, gaan de poppen pas echt aan het dansen.

Het verhaal ontwikkelt zich zoals het hoort bij een dergelijk boek, waarbij Claes zich opnieuw een meesterverteller toont. Zo neemt hij je moeiteloos mee naar een schitterend geconstrueerde plot. Liefhebbers van het genre zullen zeker niet teleurgesteld zijn.

Synopsis

Hoofdinspecteur Thomas Berg en zijn team onderzoeken een moord die verband lijkt te houden met een loods vol oldtimers van de broer van Bergs nieuwe vriendin. Als er een tweede slachtoffer valt, komt zowel Berg als zijn relatie met zijn vriendin zwaar onder druk te staan.

Sven Reynders
Leestip van Sven Reynders
Het leven is te kort om niet te lezen.

De prijs van de twijfel
Titel:
De prijs van de twijfel
Auteur:
Jo Claes
# pagina's:
400 p.
Uitgeverij:
Houtekiet
ISBN:
9789052409320
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Boeiend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips