Tine Dew
Leestip van Tine Dew

Archeologische schatten op de bodem van de Noordzee... Interessant!

7 maart 2023

***

Schrijfster Julia Blackburn is gefascineerd door Doggerland, dit is het verdronken gebied tussen Engeland en Europa dat ook wel 'het Atlantis van de Noordzee' wordt genoemd. Het is een plek waar gigantische hoeveelheden interessante archeologische pareltjes zijn gevonden: van enorme mammoets tot piepkleine vuursteentjes. Ik was me er nog niet eerder van bewust, maar heel erg dicht bij huis is één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen ter wereld!

Julia neemt je mee op haar tochten, haar ontmoetingen met vissers, (zowel professionele als amateur-) archeologen en strandjutters. Via korte hoofdstukken kom je ontzettend veel te weten over Doggerland. Enerzijds dus heel informatief, maar tegelijkertijd is het ook heel persoonlijk, met humor en een eerlijke kwetsbaarheid geschreven. Het boek leest erg vlot. Elk hoofdstuk wordt voorafgegaan door een afbeelding van een schilderij van een bevriende schilder en afgesloten met een tekst (een lied van de tijd) waarin ze op een heldere en poëtische manier de evoluties van het voorbije hoofdstuk in kaart brengt.

Verrassend origineel & interessant!

Synopsis

Persoonlijk getint verslag van een zoektocht naar het in de Noordzee gelegen Doggerland, verweven met herinneringen aan haar in 2013 overleden partner, de Nederlandse kunstenaar Herman Makkink.

Tine Dew
Leestip van Tine Dew

Lied van de tijd : op zoek naar Doggerland
Titel:
Lied van de tijd : op zoek naar Doggerland
Auteur:
Julia Blackburn
# pagina's:
349 p. : ill.
Uitgeverij:
De Bezige Bij
ISBN:
9789403149707
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Doggerland, Engeland ; geschiedenis
Aanbevolen voor:
Tijdloos,
Wonderlijk
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips