Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Sisterhood!

6 juli 2020

Krabben. Door Daan Borrel & Milou Deelen.

Krabben, het boek, en bij uitbreiding de Krabbenthon (24 uur durende feministische talkshow naar aanleiding van de lancering van het boek) is een geweldig initiatief. Niet enkel Daan en Milou verdienen applaus maar elke vrouw die aan dit boek, of de talkshow, heeft meegewerkt. Ze gaven zich allemaal letterlijk en/of figuurlijk bloot met de bedoeling ons een inkijkje te geven in hun leven en hoofd, ons een spiegel voor te houden, ons een hart onder de riem te steken.

Het persoonlijke is politiek, het politieke is ook persoonlijk. Maar het is pas als we allemaal ons verhaal naast elkaar leggen, het eerlijk met elkaar delen, dat we de grote lijn kunnen zien, dat er ruimte en inzicht komt voor verandering.

Wat is krabben, waarom krabben vrouwen en krabben ze echt zo vaak als wordt beweerd? Daan en Milou spreken met verschillende vrouwen, onderzoeken zichzelf en elkaar door middel van brieven en delen al hun bevindingen eerlijk en onbevreesd met ons.

Zij durven hun hoofd boven het maaiveld te steken en helpen elkaar uit de mand. Ze zijn boeiend, slim, eerlijk, moedig, bereid om hun mening te herzien en klaar om elke dag bij te leren. Dat maakt, samen, met de bijdragen van een brede verscheidenheid aan vrouwen dat dit boek je helpt om je blik te verruimen, eens goed in de spiegel te kijken en te beseffen dat het anders kan én moet.

We moeten onszelf én elkaar bevrijden van die neerhalende blik! Mensen die zichzelf neerhalen halen anderen ook neer, en omgekeerd. Anders gaan kijken, minder commentaar hebben, opbouwende kritiek geven,… Het zijn allemaal kleine dingen maar ze kunnen jezelf en de wereld beter maken. Koop Krabben, lees het, deel het, en kruip uit die krabbenmand! Merci Milou en Daan voor dit prachtige boek (qua look, inhoud én boodschap)!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Krabben : van vrouw tot vrouw
Titel:
Krabben : van vrouw tot vrouw
Auteur:
Daan Borrel
# pagina's:
224 p. : ill.
Uitgeverij:
Nijgh en Van Ditmar
ISBN:
9789038807683
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Inspirerend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips