Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Verliefd op Nicolien!

5 juli 2024

Ik kus uw handen duizendmaal. Door: Nicolien Mizee.

Mijn liefde voor Nicolien begon met De grote wil; instant verliefd. Daarna volgden (voor mij): haar kleurboek en vogelboek en Dwaalgast. Aan de faxboeken waagde ik me niet, tot nu.

Als grote fan van Nikki Dekker heb ik ingetekend om een jaar lang haar Brieven aan Nicolien te ontvangen. En jawel: het gaat om brieven aan Nicolien Mizee! Nikki schrijft aan Nicolien zoals Nicolien faxen schrijft aan Ger. Die brieven zijn zo goed, zo ‘Nikki’ dat ik toch overstag gegaan ben voor de faxboeken.

Ik heb net Ik kus uw handen duizendmaal uit; het zesde deel in de reeks faxboeken. Ditmaal dateren de faxen uit 2000 maar ze sprankelen alsof ze gisteren pas uit het apparaat zijn gerold. Ik heb nu ook een onweerstaanbare drang om de vorige vijf delen te gaan lezen!

Dé Nicolien-blik, die in alles doorsijpelt, zelfs in haar tekeningen, kleurt ook dit boek. Ofwel is die blik voor jou als lezer herkenbaar en geniet je er daarom van, is er geen herkenbaarheid dan opent het je ogen voor een heel andere kijk op de wereld en schenkt net dat je leesgenot. Genieten, smullen, doe je sowieso.

Ik heb bijna een week over dit boek gedaan, wat voor mij héél traag is, en niet omdat het niet goed is maar wel omdat het gigantisch goed is. Ik hou nu nog meer van Mizee dan ik al deed. Elk idee, elk woord, iedere letter wou ik bewust en ten volle tot mij nemen. Normaal onderlijn ik veel, hier onderlijnde ik niets omdat ik dan quasi het ganse boek had moeten onderstrepen. Nicolien is ‘opwijkend’ (positief afwijkend) en daar hou ik van!

Ik kus uw handen duizendmaal lezen is ook een beetje in therapie gaan: ik leerde best veel bij over mijzelf, mijn ouders en mijn relatie tot/met hen.

Laat je onderdompelen in de wereld van Nicolien Mizee, en word ook fan, pas op: verslavingsgevaar!

Synopsis

Brieven in faxvorm van een schrijfster aan haar mentor over haar dagelijks leven.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Ik kus uw handen duizendmaal
Titel:
Ik kus uw handen duizendmaal
Auteur:
Nicolien Mizee
# pagina's:
403 p.
Uitgeverij:
Uitgeverij Van Oorschot
ISBN:
9789028214118
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Beeldschoon,
Boeiend,
Grappig
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips