André Oyen
Leestip van André Oyen
Via papier de wereld rondreizen.

femicide, een haatmisdrijf tegen vrouwen

7 juli 2024

Terwijl de zomer echt niet uitnodigde om op vakantie te gaan in het doorregende België of gloeiend hete Zuid-Europa, leek het me wel aangenaam om literair te vertoeven in de kuststad Knokke die Hercule Poirotprijswinnaar Jos Pierreux ons in zijn nieuwe thriller Verklooide levens heel charmant toont.

Het verhaal kent nogal een gruwelijke aanvang! In Duinbergen wordt een onthoofde vrouw in bed aangetroffen. De nogal eigenzinnige speurder Luk Borré verdenkt haar partner van femicide, een haatmisdrijf tegen vrouwen. De man is echter spoorloos en men weet niet of hij op de vlucht is of ook een slachtoffer is, misschien werd hij ontvoerd.

Wanneer de echtgenoot dan eindelijk opduikt, wordt alles nog ingewikkelder . Het onderzoek vordert dan ook heel moeizaam. Want voor speurder Borré mag de partner de perfecte verdachte zijn. De mondige en slinkse advocate van de verdachte maakt de taak van Borré zeer moeilijk. Zelfs zijn jarenlange manier van werken komt onder druk te staan.

Jos Pierreux weet zijn thrillers altijd heel genietbaar te maken door zijn mooie taal en zijn bijzonder vertellerstalent. Je merkt ook dat hij zeer veel belang aan stijl hecht!

Rijke mensen sterven niet, zijn vorig werk uit 2023 had me al helemaal in zijn greep. Verklooide levens klimt zelfs nog een tikkeltje hoger in mijn appreciatie.

André Oyen
Leestip van André Oyen
Via papier de wereld rondreizen.

Titel:
Verklooide levens
Auteur:
Jos Pierreux
# pagina's:
336
Aanbevolen voor:
Adembenemend,
Bloedstollend

Gerelateerde leestips