Tine Dew
Leestip van Tine Dew

Herinneringen - tussen wetenschap & spiritualiteit. Een verhaal met de schoonheid en de gruwel van een goed sprookje.

25 juli 2022

thriller/sprookje/psychologische fictie/SF ****

Neil is een Amerikaans bioloog en hij vertrekt voor een congres naar Varanasi in India. Die reis verloopt echter anders dan hij verwacht had. Gaandeweg raakt hij in de ban van de mystieke cultuur van de heilige stad. Hij is uitgenodigd op het congres om te spreken als ARC-expert. Het ARC-gen maakt het mogelijk dat we herinneringen opslaan - maw dat we een geheugen hebben. Onze verre voorouders werden namelijk getroffen door een virus en ARC is daar een overblijfsel van! ARC is geen science-fiction het is wetenschappelijk bewezen! Intrigerend, toch?
Een tweede verhaallijn volgt Maja een Nederlandse neurologe die geconfronteerd wordt met een interessante en unieke case en zich daarin vastbijt. Ze doet dit deels uit compassie met haar cliënt, maar ook om wille van haar ambitie, de wil om iets te betekenen in haar werkveld.

De hoofdstukken wisselen elkaar af en tussendoor komen er ook teksten met het personage Kabir, een arme wever in India.

Een klein stukje uit het boek: 'Iets beleven wat we ons niet kunnen herinneren heeft nauwelijks waarde. Als we er niet aan kunnen terugdenken, het herbeleven, het meenemen, dan bestaat het niet. Onze herinneringen zijn ons meer waard dan wat we meemaken.'

Herinneringen, daar draait het dus vooral om in dit boek, vanuit wetenschappelijk oogpunt, maar ook vanuit een spirituele invalshoek bekeken.

Ik heb dit boek letterlijk in 1 trek uitgelezen! De interessante vertelstijl (wat is fictie en wat is non-fictie?), met rijke fantasie en de goed opgebouwde spanning zorgen voor een heerlijke leeservaring. Bovendien is het een verhaal met de schoonheid en gruwel van een goed sprookje, intrigerend!

Tine Dew
Leestip van Tine Dew

Arc : roman
Titel:
Arc : roman
Auteur:
Richard Osinga
# pagina's:
239 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Wereldbibliotheek
ISBN:
9789028451421
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Geheugen
Aanbevolen voor:
Bloedstollend,
Boeiend,
Wonderlijk
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips