Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Harde rakkers

21 december 2020

Krasse Knarren - 6. Het Verstopte Oor. Door Wilfrid Lupano en Paul Cauuet

Harde rakkers

Links, progressief, activistisch. Met deze woorden woorden worden bejaarden niet gauw bestempeld maar voor Pierot, Émile en Antoine is deze omschrijving zelfs nog te zacht. Overal waar deze 3 heren op leeftijd onrecht zien schoppen ze keet. Dikwijls op een eigenwijze, brokkenmakende manier maar telkens met een voor hen positief uitdraaiend resultaat. Hun rebels handelen vloeit voort uit hun revolterende jeugd eind jaren 60 waarop ze jongeren nogal eens graag attenderen: ’toen was alles beter’.

In dit 6de album in de reeks Krasse Knarren verlaten ze Frankrijk en nemen zij het op voor de inheemse bevolking van Guyana. Dit Zuid-Amerikaanse land verschilt voor de 3 oude vrienden in alle opzichten met het hectische Parijs maar ook hier kunnen zij weer vechten voor de goede zaak: met name de strijd tegen de ontbossing van het regenwoud. Ter plekke zijn ze getuige van deze natuurramp en zijn des te meer ontsteld waarom er op grote schaal bomen worden omgehakt: voor de goudkoorts van de Westerse mens!

Net als de vorige 5 albums heeft ook dit verhaal een happy end. Op een grappige manier zetten Lupano en Cauuet hedendaagse problemen in de spotlight door 3 morrende mannen te doen inzien dat zij dikwijls deel uitmaken of soms zelf de oorzaak zijn van het probleem. Dat doet ons als lezer even stilstaan en de ogen openen voor wat er zich allemaal rond ons afspeelt in de wereld. Stripverhalen kunnen dus best educatief en moraliserend zijn!

Het Verstopte Oor is een verhaal op zich maar het loont de moeite om de volledige reeks te verzamelen en kennis te maken met 3 kranige krasse knarren!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Het verstopte oor
Titel:
Het verstopte oor
Auteur:
Wilfrid Lupano
# pagina's:
56 p. : ill.
Genre:
Stripverhalen
Uitgeverij:
Dargaud Benelux
ISBN:
9789085586203
Materiaal:
Strip
Aanbevolen voor:
Kleurrijk
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips