wendy struyf
Leestip van wendy struyf
Mooie woorden maken mooie zinnen, mooie zinnen maken prachtige verhalen om te koesteren

Een wonderlijk sprookje!

7 december 2020

Sosuke Natsukawa (1978) is arts uit Nagano, Japan. Hij is ook auteur en drie boeken van zijn pen blijken verfilmd. Het verhaal van de kat die boeken wilde redden was een groot succes in Japan en werd verkocht aan twintig landen.

*De verlegen en eenzame Rintora woont in de tweedehandsboekhandel met zijn opa. Verscholen tussen de boeken voelt hij zich de koning te rijk, waar opa hem raad geeft om meer te doen dan te lezen gooit hij die raad in de wind. Dan sterft zijn opa verweesd en blijft Rintora verweesd achter. Hij besluit om de boekhandel te verkopen en bij zijn tante te gaan inwonen. Tot er de pratende kat Cyrus verschijnt met de woorden “ik heb je hulp nodig, je moet me helpen om opgesloten boeken te bevrijden”. Een begin van een avontuur, een ode aan woorden, zinnen en boeken.

Dit verhaal had kunnen starten met “er was eens…” een prachtig sprookje voor volwassen en een ode aan boeken, verhalen en vooral de kracht achter het lezen. De cover oogt heel modern maar niets is minder waar je waant je in een wereld zonder tijd. Met lang zinnen en wonderlijke omgevingsbeschrijvingen zet de auteur een verhaal neer dat je als lezer niet gauw zult vergeten. Op bepaalde momenten moest ik een zin gaan herlezen toch dit zonder dat het me stoorde, integendeel dit is een boek dat je leest en herleest. Zoals in elk sprookje zitten hier boodschappen verborgen en thema per thema komen voorbij met een filosofische ondertoon. Zelf ben ik maar een leek als het gaat om de klassiekers toch hebben deze een prominente rol in het verhaal en kon de auteur de liefde van Rintora voor deze parels tot bij mij als lezer brengen. Is het een verhaal voor een breed publiek? Dan zal ik nee moeten knikken toch als je wil zweven, de liefde voor het lezen binnen een prachtig sprookje wil lezen, een aanrader! Trouwens een verhaal dat zich goed zou lenen tot een leesclub.

Synopsis

Een Japanse jongen wordt na de dood van zijn grootvader die een boekwinkel had, door een sprekende kat meegevoerd op expedities om boeken te redden van de liefdeloze manier waarop mensen ermee omgaan.

wendy struyf
Leestip van wendy struyf
Mooie woorden maken mooie zinnen, mooie zinnen maken prachtige verhalen om te koesteren

Het verhaal van de kat die boeken wilde redden
Titel:
Het verhaal van de kat die boeken wilde redden
Auteur:
Sosuke Natsukawa
# pagina's:
232 p.
Uitgeverij:
Signatuur
ISBN:
9789056726713
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Boeken
Aanbevolen voor:
Beeldschoon,
Slim
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips