Ulrike Burki

Ik ben Ulrike Burki, 21 jaar en liefhebber van baboesjka's, warme truien, lange zomeravonden, giraffenogen, kraaienpootjes en ezelsoren. Wie mij zoekt, vindt mijn neus in een boek en mijn hoofd in de wolken.
Wie heeft jou aangezet tot lezen?

Toen ik in het eerste leerjaar zat, schreef meester Stan een bijdrage in mijn vriendenboek. "Naam: meester Stan, hobby: kinderen leren lezen". Ik denk dat het daar begonnen is.

Welke auteurs/personages mogen aanschuiven aan jouw laatste avondmaal?

Ik zou best wel eens aan Pallieters tuintafel in de Netevallei willen aanschuiven. Het eten schijnt daar bijzonder smakelijk te zijn. Met Rachel Stottermaus en Maurice Maillot uit het oeuvre van Charlotte Mutsaers zou ik wel eens op kroegentocht willen gaan. Dat wordt zonder twijfel een avond om nooit meer te vergeten.

Welk boek zou je herlezen als je tijd zou hebben?

Ik ben er heilig van overtuigd dat boeken pas hun ware aard onthullen als je ze meerdere keren leest. De slechte boeken gaan vervelen, de goede worden alleen maar fascinerender. Als ik tijd had, zou ik mijn hele boekenkast wel eens op die manier willen ontmaskeren.

Met wie deel je je goesting voor lezen?

Ik studeer Taal- en letterkunde en werk bij De Slegte en voor de Olympiade Nederlands. Ik heb dus het geluk dat ik bijna altijd omringd word door mensen die net zo veel van boeken houden als ik. Vooral met mijn vriendinnen Eline en Hanne kan ik echt uren over boeken praten.

Hoe kies je je volgende boek?

Ik heb een klein kastje met boeken die ik nog niet gelezen heb. Wanneer een boek er bestoft begint uit te zien, dan weet ik dat het tijd is om te beginnen lezen. (Maar meestal laat ik me toch verleiden door nieuwe aanwinsten.)

Andere lezers kunnen bij jou terecht voor tips over…

- Moderne Nederlandse en Duitse literatuur - Hedendaagse Nederlandse poëzie - Filosofie en sociologie

Ik lees

Verschillende boeken tegelijkertijd

Ik lees het liefst

In bed

Lezen is voor mij

weten

Als ik een boek niet goed vind

Lees ik het toch uit

Mijn boeken moeten

leven (ezelsoren, aantekeningen, ...)


Ulrike Burki

Ulrike Burki

Er wordt vaak geklaagd over de ongeloofwaardigheid van romans en daar kan ik inkomen, maar nu ik met deze roman mijn leven op de voet gevolgd heb, kan ik met de hand op mijn hart verzekeren dat niets zo ongeloofwaardig is als het leven. (Koetsier Herfst, Charlotte Mutsaers)

Enkele leestips van Ulrike

Ontdek enkele leestips van Ulrike