Natacha Hinoul
Leestip van Natacha Hinoul
Kennis is macht :-)

Een klassieke Stephen King

24 april 2020

Midden in de nacht, in een huis in een rustige straat in een buitenwijk van Minneapolis, worden de ouders van Luke Ellis stilletjes vermoord. Luke zelf wordt in een zwarte SUV geladen en weggereden. Dit alles duurt minder dan twee minuten. Luke wordt wakker in het Instituut, in een kamer die precies op zijn slaapkamer lijkt. Samen met andere kinderen van overal in Amerika wordt hij opgebruikt om een sinister doel te dienen.

‘Het instituut’ is een verhaal waarvan de adrenaline door je lichaam giert. Stephen King zoals ik hem het liefst lees. Op zijn gekende meesterlijke wijze tast hij de grenzen af van het paranormale. King laat je geloven dat alles kan en alles mogelijk is. Het boek doet me denken aan zijn oudere meesterwerken zoals ‘Dichte mist', ‘Carrie’ en ‘Christine’. Een boek dat ik het liefst van al aan mijn hand zou lijmen zodat ik er op ieder vrij moment van de dag of de nacht in kan lezen.

De achterflap geeft meteen de ontvoering van Luke en de gruwelijke moord op zijn ouders prijs. Nu ja, prijs geven… In Kings verhalen is moord of ontvoering niet het meest gruwelijke wat iemand kan overkomen. Het is wat er daarna met iemand gebeurt. En zoals zo vaak is het einde bij Stephen King zelden een echt einde. Ik vraag me nog steeds af of de wereldvrede na de tweede wereldoorlog de verdienste is van de NAVO of van Het Instituut…

Synopsis

Het Instituut spoort paranormaal begaafde kinderen op, ontvoert ze en buit ze uit. Nog nooit heeft een kind het Instituut levend verlaten maar met de komst van de 12-jarige Luke komt daar wellicht verandering in.

Natacha Hinoul
Leestip van Natacha Hinoul
Kennis is macht :-)

Het instituut
Titel:
Het instituut
Auteur:
Stephen King
# pagina's:
542 p.
Genre:
Romans ,
Thrillers
Uitgeverij:
Boekerij
ISBN:
9789022587423
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Telepathie
Aanbevolen voor:
Bloedstollend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips