Inge Sleegers

Ik ben 35 jaar, getrouwd met Jeroen en mama van een stoere achtjarige genaamd Tristan. Ik noem mezelf graag een feministe met een hart voor verloren zaken. IK schrijf Young A dult-boeken, kortverhalen en blogartikels over thema’s die ik belangrijk vind. Soms met een pittige ondertoon, vaak ook met de nodige dosis humor. Geïnteresseerde lezers kunnen een kijkje nemen op www.ingesleegers.be. Mijn eerste boek 'De kilte van een zomernacht' werd in 2019 uitgegeven bij uitgeverij Ambilicious. Daarnaast werk ik halftijds als communicatiespecialist in de sociale sector. Zelf ben ik fervent lezer van thrillers, historische romans en Young Adult.
Wie heeft jou aangezet tot lezen?

Ik was zelf mijn grootste motivator. Buiten mijn vader leest niemand in mijn omgeving echt graag. Als kind had ik de smaak snel te pakken toen ik in aanraking kwam met schrijvers als Marc De Bel en Roald Dahl.

Wat is jouw guilty lees-pleasure?

Af en toe mag er al eens een chicklitje tussendoor, maar geen platvloerse erotiek.

Welke auteurs/personages mogen aanschuiven aan jouw laatste avondmaal?

Will Trent en Sara Linton mogen altijd eens een klapke komen doen. Al is Will geen spraakwaterval.

Welk boek zou je herlezen als je tijd zou hebben?

Rode Sneeuw in december greep me echt aan, ook door de link met mijn eigen geschiedenis. Als kind is 'Die andere trap naar boven' me altijd bijgebleven. Verder worden de boeken van Karin Slaughter hier regelmatig herlezen.

Met wie deel je je goesting voor lezen?

Vooral met mijn vader en mijn collega-auteurs. Ik zit ook in enkele online leesgroepen en recenseer ook voor een groep. In mijn directe omgeving nog steeds niet veel boekenwurmen.

Welk boek heb je het meest cadeau gegeven?

Sinds ik zelf schrijf, probeer ik zoveel mogelijk auteurs van eigen bodem te lezen en cadeau te doen. De laatste boeken: Ik weet van je deed van Viviane Gerits (thriller), 3 oktober - ik zal je krijgen van Anya Van der Gracht (thriller), Blauwe Bonen van Terrence Lauerhohn (thriller), In onschuld van Melissa Skaye (thriller), Winteruren van Filip Bastien (oorlogsroman).

Hoe kies je je volgende boek?

In de bib ga ik vaak op zoek naar boeken van auteurs die ik al ken, zoals Simonne Van der Vlugt of laat ik me leiden door de suggestiestand. Daar kies ik dan op basis van cover en achterflap. Via de facebookgroep 'lezen en recenseren van onbekende auteurs' kan ik me inschrijven voor het lezen van boeken in ruil voor een eerlijke review. Daar leerde ik al veel nieuwe auteurs kennen. Verder laat ik me af en toe leiden door een passerende recensie op facebook.

Andere lezers kunnen bij jou terecht voor tips over…

goede boeken van auteurs van eigen bodem. De concurrentie van vertalingen uit het buitenland is moordend en hun marketingmachine draait overuren. Daardoor moeten onze eigen schrijvers vaak vechten voor hun plaatsje onder de zon, terwijl velen pareltjes maken. Er is zoveel meer op de markt dan wat de grote boekhandels voorschotelen.

Je eigen website/vlog/facebook pagina

https://www.ingesleegers.be

Ik lees

Boek per boek

Ik lees het liefst

In bad

Lezen is voor mij

fantaseren

Als ik een boek niet goed vind

Lees ik het toch uit

Mijn boeken moeten

maagdelijk wit blijven


Inge Sleegers

Inge Sleegers

In het duister droom ik verhalen. In het daglicht schrijf ik ze op.

Enkele leestips van Inge

Ontdek enkele leestips van Inge