Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Prachtig!

13 juli 2020

Het geheim van de tuin. Een avontuurlijk kinderkookboek. Door Jan Paul Schutten en Joris Bijdendijk. Met illustraties van Floor Rieder.

Dit boek ziet er uit als een kunstwerk. Wat wel past want het is een verwezenlijking van de stad Amsterdam én het Rijksmuseum, naar aanleiding van 100 jaar schooltuinen.

Dit boek bevat een verhaal van de beroemde schrijver Schutten, recepten van Bijdendijk, kok van het restaurant RIJKS, én moestuin-tips van de schooltuin-beheerder van het Rijks Wabeke. Echt, dit boek is een schatkamer aan tips, trucjes, prachtige verhalen en oogstrelende illustraties in de kenmerkende stijl van Rieder.

Naast de overvloed aan kennis en informatie die je gewoon leest staat het boek ook nog eens vol kleine (letterlijk) extra informatie; weetjes over het Rijks, koks-trucjes, tuin-handigheidjes en veel meer. De recepten zijn duidelijk, eenvoudig uitgelegd maar van een hoog culinair niveau. (Of ben jij het gewoon om met blad van de zwartebessentruik te koken?)

Het geheim van de tuin is een prachtboek voor jong én oud. Iedereen kan er uit leren en het is gewoon ook tof om je te laten enthousiasmeren door het topteam dat achter deze productie zit. Super aanrader voor Rijks-fans, amateurkoks, moestuin-fanaten van een jaar of 4 tot een jaar of 104.

Synopsis

In dit boek wordt een spannend verhaal gecombineerd met recepten, tuintips en ook nog wat geheimen over het Rijksmuseum in Amsterdam

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Het geheim van de tuin : een avontuurlijk kinderkookboek / [verhaal] Jan Paul Schutten ; recepten Joris Bijdendijk ; ill. Floor Rieder
Titel:
Het geheim van de tuin : een avontuurlijk kinderkookboek / [verhaal] Jan Paul Schutten ; recepten Joris Bijdendijk ; ill. Floor Rieder
Auteur:
Jan Paul Schutten
# pagina's:
95 p. : ill.
Uitgeverij:
Gemeente Amsterdam
ISBN:
9789025773625
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Gerechten
Aanbevolen voor:
Beeldschoon
Doelgroep:
Jeugd,
Vanaf 9-11 jaar

Gerelateerde leestips