Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Oneindig aantrekkelijk

8 juli 2020

Voor altijd voor het laatst. Door Tjitske Jansen.

De coverfoto geeft een goed voorsmaakje van de inhoud van dit boek. Hoewel de mannetjes los van elkaar door de glijbaan gaan zijn ze toch verbonden doordat ze in hetzelfde universum zitten. Zo is dit boek ook opgebouwd: uit losse herinneringen, dagboekachtige fragmenten, flarden verleden die doordat ze hier worden weergegeven, samen toch een geheel vormen. Ze vormen een raamwerk van het leven van Tjitske, toch het stuk leven dat zij met ons wil delen.

Er is sprake van chronologie maar de fragmenten springen vaak jaren verder, en toch ben je volledig mee en leest het als een uitgebreide biografie. Dat toont aan hoe goed Jansen wel is. Ze weet wat ze doet en ze kan schrijven.

Haar oog voor detail, haar gevoel voor humor, haar talent voor timing maken dit verslag van haar leven zo aangrijpend en poëtisch ontroerend.

Tjitske is een eiland, dat blijkt ze al van jongs af aan te zijn. Dat is misschien schrijnend voor haar maar het maakt dat ze prachtige dingen kan maken. Vanop afstand, van buiten uit naar binnen. Alleen en toch verbonden. Een kostbaar tijdloos kleinood in een zee van allemaal hetzelfde.

Een zesde druk komt er gegarandeerd.

Synopsis

Herinneringen van de schrijfster aan gebeurtenissen in haar leven die betekenis lijken te hebben omdat ze iets onthullen over haar persoonlijke ontwikkeling.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Voor altijd voor het laatst
Titel:
Voor altijd voor het laatst
Auteur:
Tjitske Jansen
# pagina's:
113 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Querido
ISBN:
9789021457642
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Subtiel
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips