Nick van de Vel
Leestip van Nick van de Vel
“You can never get a cup of coffee large enough or a book long enough to suit me.”

Het achtste leven

26 april 2023

Het achtste leven (voor Brilka) van Nino Haratischwili is een prachtig geschreven en meeslepende roman die je van begin tot eind in zijn greep houdt. Het boek vertelt het verhaal van de Georgische familie Jasji, die gedurende een periode van bijna een eeuw verschillende generaties meemaakt en door verschillende historische gebeurtenissen heen navigeert.

Het boek beschrijft het leven van de familie Jasji op een zeer realistische manier, waardoor je als lezer echt het gevoel krijgt dat je de personages leert kennen en met hen meegroeit.

Wat dit boek zo orgineel maakt, is de manier waarop Haratischwilli verschillende historische gebeurtenissen die Georgië heeft doorgemaakt weet te verweven in het verhaal. Wat het boek echt zo bijzonder maakt, is de manier waarop Haratischwilli deze gebeurtenissen weet te verweven met de persoonlijke verhalen van de personages.

Het boek is uiteindelijk een ontroerende en zeer menselijke roman over familiebanden, liefde en de zoektocht naar identiteit.

Ik zou dit boek dan ook van harte aanbevelen aan iedereen die houdt van historische romans, meeslepende verhalen en diepgravende karakterontwikkeling. "Het achtste leven (voor Brilka)" is een juweel van een boek dat je niet snel zult vergeten.

Synopsis

Het leven van zes generaties van een familie in Georgië.

Nick van de Vel
Leestip van Nick van de Vel
“You can never get a cup of coffee large enough or a book long enough to suit me.”

Het achtste leven (voor Brilka)
Titel:
Het achtste leven (voor Brilka)
Auteur:
Nino Haratischwili
# pagina's:
1275 p. : ill.
Uitgeverij:
Uitgeverij Atlas Contact
ISBN:
9789025459123
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Georgië, Tijdsbeeld ; 20ste eeuw
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Adembenemend,
Beeldschoon
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips