Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Groene goesting

5 november 2021

Heks in het groen. Over oerkracht en natuurmagie. Door: Lunadea.

Na De weg van de heks is er nu het tweede boek van Lunadea: Heks in het groen. Waar ze het in haar eerste (geweldig boeiende) boek algemener en breder aanpakt, richt ze zich nu vooral op het soort heks dat zij zelf is: een natuurlijke heks. Zij verbindt zich met de natuur, met Moeder Aarde en koppelt die kracht aan haar eigen kracht.

Noem ik mijzelf een heks? Nee. Maar dat hoeft ook niet om dit boek toch met plezier en belangstelling te lezen. Lunadea wijst er ons op dat de natuur overal om ons heen is, dat we er deel van uitmaken en dat ons (terug) meer verbinden met die natuur onze mentale en lichamelijke gezondheid ten goede komt. Daar hoef je geen magische spreuken voor te kennen, dat is gewoon al wetenschappelijk bewezen. Zelfs als je niet van plan bent ‘heksendingen’ te gaan doen, dan nog kan dit boek je helpen.

Maar als je wél graag meer wil weten over het heks zijn dan ga je enorm veel bijleren; over maanmagie, stenenmagie, de invloed van de 4 elementen, de jaarfeesten, cyclisch leven,… Naast informatie over het wat en hoe leer je ook veel bij over de oorsprong van gebruiken en tradities én kom je meer te weten over Lunadea’s persoonlijke pad.

Net als in haar eerste boek spat ook hier haar enthousiasme, kennis en wijsheid van elke pagina. Ze is een groene heks die boeiend kan onderwijzen, vlot schrijven en enthousiasmeren. Benieuwd naar haar volgende boek. (Leuk extraatje: in het boek staat ook een link naar een minitraining online.)

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Heks in het groen : over oerkracht en natuurmagie
Titel:
Heks in het groen : over oerkracht en natuurmagie
Auteur:
Lunadea
# pagina's:
208 p.
Uitgeverij:
AnkhHermes
ISBN:
9789020217575
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Mens en natuur
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Inspirerend,
Wonderlijk
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips