Sofie Metsers
Leestip van Sofie Metsers
"A well-read woman is a dangerous creature."

Geweldige queer en mentale gezondheid representatie

4 juli 2022

Ik lees zelf eigenlijk nooit graphic novels maar omdat ik al een boek had gelezen van Alice Oseman wilde ik de Heartstopper-reeks een kans geven. En daar heb ik geen spijt van gekregen!

Ondertussen heb ik alle delen die uit zijn gelezen en ik kan de reeks warm aanbevelen. Het opzet is dat Charlie, een jongen die uit de kast is als gay, verliefd wordt op Nick, waarvan hij denkt dat die hetero is. Maar is Nick wel hetero?

Dit boek focust op de relatie tussen Nick en Charlie maar er zit ook veel meer in. Thema's die de reeks aanraakt, zijn o.a. coming out, pesten, eetstoornissen en mentale gezondheid, vriendschap, een afwezige ouderfiguur.

Ondertussen is er ook een Netflix-serie gemaakt van de graphic novels die ik ook sterk kan aanbevelen. Het is een van de beste adaptaties die ik ooit al gezien heb.

Synopsis

Charlie (14) wordt verliefd op rugbyspeler Nick (16). Charlie denkt dat iedereen intussen wel weet dat hij op jongens valt en is ervan overtuigd dat Nick hetero is. De twee worden langzaamaan vrienden. Of gebeurt er ook iets anders? Ballonstrip in zwart-wit. Vanaf ca. 13 jaar.

Sofie Metsers
Leestip van Sofie Metsers
"A well-read woman is a dangerous creature."

Heartstopper. Volume 1
Titel:
Heartstopper. Volume 1
Auteur:
Alice Oseman
# pagina's:
263 p., [19] p. : ill.
Uitgeverij:
Graphix
ISBN:
9781338617443
Materiaal:
Strip
Onderwerp:
Homoseksualiteit
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Inspirerend
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar,
Jeugd

Gerelateerde leestips