Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Weelderig!

18 mei 2022

Hart voor bloemen. Door: Elke Elsen.

Oh, wat een mooi boek! Ik hou van bloemen, ik hou van bloemenboeken. Beide heb ik al, de eerste in de tuin, de tweede in mijn boekenkast. Toch kon ik Hart voor bloemen niet laten liggen, het komt als geroepen. Wij hebben niet echt een tuin maar wel een klein koertje, vol potten met kruiden, groenten én bloemen. Dit jaar gaan we een stukje terras uitbreken om nog meer bloemen te kunnen zaaien in volle grond!

Ik ga zo veel bijleren door Elsen. Ik heb al het één en ander gelezen en ga de rest van het boek tot in elk detail bestuderen. Er valt echt veel te leren; over eenjarigen, kruiden, bollen en knollen, zaaien, droogbloemen, stekken, bestuivers, een bloemenwolk maken, vlierbloesemijs maken, en nog zo veel meer.

Het is dus een boek voor het hele jaar; van zaaien tot oogsten en je oogst consumeren tot je grond alvast beginnen prepareren voor het volgende tuinjaar. Ik heb al goudsbloemen staan en las dat hoe meer je de uitgebloeide bloemen wegknipt, hoe meer bloemen je krijgt! Dat heb ik direct al gedaan. En de roze zonnehoed die nu wederom aan het opkomen is ga ik binnenkort tot een tinctuur verwerken, voor extra weerstand in de herfst en winter.

Doordat we onze tuin aan het veranderen zijn had ik al extra zin in komende zomer maar nu is die goesting nog groter: mijn (groene) vingers jeuken. Dank je wel Elke om al jouw passie, kennis en enthousiasme met ons te delen!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Hart voor bloemen : zaai en plant je tuin vol bloemen en maak er de mooiste creaties mee
Titel:
Hart voor bloemen : zaai en plant je tuin vol bloemen en maak er de mooiste creaties mee
Auteur:
Elke Elsen
# pagina's:
223 p. : ill.
Uitgeverij:
Manteau
ISBN:
9789022338568
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Handwerk, Bloemen, Tuinieren
Aanbevolen voor:
Beeldschoon,
Inspirerend,
Kleurrijk
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips