André Oyen
Leestip van André Oyen
Via papier de wereld rondreizen.

het cultureel erfgoed op een speelse wijze tot leven gebracht

29 juni 2020

citaat: " Twee schilderijen die samen horen noemen we pendanten (tegenhangers). Ze hangen met hun neuzen naast mekaar. En bij ruzie kunnen ze hun schilderijen even van plaats wisselen en dan kijken ze van elkaar weg. Voor een uurtje, tot ze weer vrienden zijn."

Grote Kunst voor Kleine Kenners: de Vlaamse meesters’ brengt het cultureel erfgoed op een speelse wijze tot leven. De kleine lezertjes worden geïntroduceerd tot de bijzonder stukje kunstgeschiedenis waarin de Vlaamse primitieven de hoofdrol spelen. Elk schilderij krijgt natuurlijk haar unieke twist met leuke wist-je-datjes. Thaïs Vanderheyden is illustratrice en auteur van kinderboeken, waaronder ‘De Spiekpietjes’ en ‘Over Botjes Protjes en Snotjes’. De succesvolle kinderboekenreeks ‘Grote Kunst voor Kleine Kenners’ is intussen een wereld op zich geworden - inclusief tentoonstellingen en kinderkampen - waarin kleine kunstliefhebbers haar vrolijke schilderijen vergelijken met het origineel. Thaïs Vanderheyden studeerde kunstgeschiedenis en volgde tekenles aan de academie van Brugge. In 2009 vond ze maar geen geschikt ontwerp voor het geboortekaartje van haar tweede zoontje, dus maakte ze er zelf maar een. Ondertussen heeft ze van haar hobby haar beroep kunnen maken en tekende en schreef ze meerdere succesvolle kinderboeken, zoals ‘Spiekpietjes’ en ‘De warenhuismuisjes’. Van haar werk verschenen al vertalingen in het Frans, het Chinees, het Koreaans en het Italiaans. Voor ‘Grote Kunst voor Kleine Kenners’ combineerde ze haar opleiding als kunsthistorica met haar tekentalent en bracht ze kunst zo dichter dan ooit bij jonge kinderen. Met 'De vuilnisbeltbeestjes' leert Vanderheyden kinderen op een speelse manier het belang van recycleren. In ‘Grote Kunst voor Kleine Kenners: brengt Thaïs Vanderheyden de Vlaamse Meesters’ en het cultureel erfgoed op een speelse wijze tot leven. Kleine lezertjes worden geïntroduceerd tot een bijzonder stukje kunstgeschiedenis waarin de Vlaamse Primitieven de hoofdrol spelen. In ‘Grote Kunst voor Kleine Kenners: de Vlaamse Meesters’ geeft Thaïs elk schilderij een unieke twist, gecombineerd met leuke wist-je-datjes.

| Reacties (0)

Synopsis

Van dertig wereldberoemde schilderijen maakte de tekenares nieuwe prenten. Echter, de mensen zijn vervangen door dieren. Met weetjes over o.a. de schilders en twee afbeeldingen in kleur van elk kunstwerk. Vanaf ca. 6 t/m 10 jaar.

André Oyen
Leestip van André Oyen
Via papier de wereld rondreizen.

Grote kunst voor kleine kenners : museumschatten : opnieuw een uitzonderlijke route langs 30 wereldberoemde schilderijen
Titel:
Grote kunst voor kleine kenners : museumschatten : opnieuw een uitzonderlijke route langs 30 wereldberoemde schilderijen
Auteur:
Thaïs Vanderheyden
# pagina's:
47 p. : ill.
Uitgeverij:
Borgerhoff & Lamberigts
ISBN:
9789089317605
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Schilderijen bekijken
Aanbevolen voor:
Betoverend,
Cool
Doelgroep:
Jeugd,
Vanaf 9-11 jaar

Gerelateerde leestips