achter de coulissen van het religieuze
Louis Van Dievel is journalist en auteur van tal van bekroonde romans. Zo prijkte ‘De Pruimelaarstraat’ op de shortlist van de Libris Literatuurprijs en werd ‘Hof van assisen’ bekroond met de Hercule Poirotprijs 2012. Het boek werd ook genomineerd voor de Diamanten Kogel. In zijn nieuwste roman ‘God mag het weten’neemt Louis de lezers mee naar de meest welgestelde gemeente van België, namelijk Sint-Martens-Latem, vaak afgekort als Latem.
Hoofdpersonage Jean-Pierre Roos is een gepensioneerde leraar. Wanneer hij samen met zijn zus het huis van hun overleden ouders ontruimt, ontdekken ze niet een verhoopte massa zwart geld maar wel priesterkleren en religieuze spullen die blijkbaar van hun vader waren. Blijkbaar had hun vader een nogal kleurloze en brave bankdirecteur een geheim (religieus) leven!
Jean-Pierre wil meer weten. Hij gaat in het verleden van zijn vader wroeten en gaat op zoek naar het ware verhaal, waaraan zijn zuster slechts aarzelend deelneemt, omdat zij meer blijkt te weten. Tijdens zijn zoektocht komen heel wat mensen op zijn pad zoals Patsy,buurvrouw Odette, zuster Ursula en de abdis van de Arme Klaren van Gent. Iedereen heeft zijn eigen rol in het verhaal!Maar welke dat juist is?: God mag het weten…
Er zijn geheime relaties, er wordt gesjoemeld met (zwart) geld en en vader'zaliger' droeg niet alleen graag een kazuifel maar bedekte ook graag duistere dingen met de christelijke mantel der liefde.
God mag het weten is weer een pittig en volks verhaal waarin Van Dievel vol humor en empathie achter de coulissen van het religieuze duikt en daarbij gewaagde scènes niet schuwt. Het geheel heeft een flink slapstick gehalte maar botst ook regelmatig tegen de actualiteit aan.
Synopsis
Een man vindt na het overlijden van zijn hoogbejaarde vader, een gerespecteerd voormalig bankdirecteur, een kist met priesterkleding op zolder. De ontdekking werpt een heel nieuw licht op het leven van zijn vader.