Een vakantiegeschiedenis met een vreemde achtergrond en een schitterend beschreven menselijke evolutie.

16 oktober 2023

Een gezin gaat op vakantie, de reis zal compleet fout verlopen. Het hoofdpersonage is van in het begin het dochtertje waarmee de broer en de ouders het lastig hebben. Een reden is van in het begin duidelijk, het meisje heeft problemen met eten. Langzaamaan wordt in het hele verhaal met de gedachtengang van haar het probleem ontrafeld. Toch duurt het tot na de helft van het boek dat het duidelijk wordt welke eetstoornis zij heeft.

De moeilijke omgang van haar vraagt veel geduld van de liefhebbende ouders, die er alles voor over hebben om haar zelf tot inzicht te laten komen. Hulp van specialisten helpt niet wanneer ze gedwongen wordt om richtlijnen te volgen. Zij negeert deze en brengt zichzelf daardoor meer en meer in moeilijkheden.

Toch is het mislukken van de vakantie niet volledig aan het moeilijke gedrag van haar toe te schrijven, of toch. Op een moment verdwijnt de oudere broer waardoor het bedachte patroon van de vakantie helemaal overhoop wordt gehaald.

Samen met een gesprek met haar vader is dit voorval wel het begin van wijziging van gedrag van het hoofdpersonage.

Het verhaal is sterk opgebouwd naar een hoogtepunt, en wanneer je denkt dat het nu wel allemaal gezegd is, brengt de verdwijning een extra spanning teweeg.

Synopsis

Een jonge vrouw reist met haar ouders en broer naar Noorwegen, maar hun rondreis eindigt anders dan verwacht.


Weerlicht
Titel:
Weerlicht
Auteur:
Jante Wortel
# pagina's:
253 p.
Uitgeverij:
Das Mag Uitgevers
ISBN:
9789493168848
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Gezin, Psychische problemen, Eetstoornissen
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Boeiend,
Subtiel
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips