Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Mooi!

26 oktober 2020

Gloei. Interviews en gedichten. Door: Edward van de Vendel. Met portretten van: Floor de Goede.

Het eerste boek in de Glow-serie van Querido. Een reeks boeken met hoofdpersonen uit het hele LHBTQIA+/Queer–spectrum.

Gloei is een klepper van formaat: 495 pagina’s gevuld met kleurrijke diverse personages, prachtig vormgegeven in woord en beeld. De boeiende interviews geven, dankzij de juiste vragen van van de Vendel, samen met het portret gemaakt door de Goede én het bijpassende gedicht een intiem en persoonlijk beeld. Een beeld dat juist dankzij deze vorm (geschreven en zonder foto) super dicht op de huid van de geïnterviewden zit.

Je blijft vol verwondering en bewondering verder lezen, portret na portret, verhaal na verhaal. Je glimlacht, herkent, je vloekt, je veegt een traan weg en gaat, stuk voor stuk, van deze mensen houden: van alle jongeren die hun hart op hun tong hebben, van Edward en Floor die deze prachtige mensen met een warme gloedvolle blik onder onze aandacht hebben gebracht en van de mensen bij uitgeverij Querido die dit project zijn gestart. Gloei is het begin van een stralende regenboogkleurige Glow!

Synopsis

Edward van de Vendel interviewde 21 jongeren tussen 16 en 23 jaar. Elk interview handelt over hun leven in al zijn aspecten. De gemeenschappelijke factor bij al deze jongeren is dat hun geaardheid of genderidentiteit afwijkt van die van de meerderheid. Edward van de Vendel schreef bij elk interview een gedicht.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Gloei : interviews en gedichten
Titel:
Gloei : interviews en gedichten
Auteur:
Edward Van de Vendel
# pagina's:
495 p. : ill.
Uitgeverij:
Em. Querido's Uitgeverij
ISBN:
9789045124537
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Holebi's
Aanbevolen voor:
Beeldschoon
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar,
Jeugd

Gerelateerde leestips