Tess Van Linden
Leestip van Tess Van Linden
A mind needs books as a sword needs a whetstone, if it is to keep its edge - George R.R. Martin

Hét boek voor mensen die zelfhulp haten...

21 april 2020

Get a F*cking Grip van Matthew Kimberley wordt omschreven als hét boek voor mensen die zelfhulp haten. Een boek dat je simpel, no-nonsense advies geeft dat je kan toepassen in alle aspecten van je leven. Zodat je eindelijk alles kan doen dat je ooit wilde doen. Klonk goed, vond ik.

Zoals je ondertussen al wel weet, ben ik geen al te grote fan van kristallen met magische krachten, vreemde rituelen bij volle maan en psychedelische gezangen op yogamatjes. Ieder zijn ding natuurlijk. Maar gelukkig zijn er nog manieren om jezelf te overstijgen. Zoals met dit boek van Matthew Kimberley bijvoorbeeld.

Als je op zoek bent naar een boek dat alle zweverigheid achterwege laat en je al b*tchslappend op de juiste weg zet in het leven, dan is dit boek iets voor jou. Het is bovendien zo cynisch en sappig geschreven, dat het lijkt alsof je levenslessen krijgt van Jeremy Clarkson. How hard can it be? (Als je de referentie snapt: leave a like!)

Dat laatste is ook de stelling die Matthew Kimberley inneemt in zijn boek: je leven op de rails krijgen is eigenlijk helemaal zo moeilijk niet. En vooral: je wéét eigenlijk zelf heel goed hoe dat moet. Als je bij het lezen van sommige van mijn leestips bijvoorbeeld zoiets had van: "Pff, what's new", dan kan dat inderdaad kloppen. Ja, iedereen maakt fouten, nee, falen is het einde van de wereld niet, en ja, je moet de dingen kunnen loslaten. Dat weet toch iedereen.

Toch is het in veel gevallen gemakkelijker gezegd dan gedaan. Zoals één van de Grootste Goeroes van de moderne tijd, Tony Robbins, het zegt:

Knowledge is not power. Knowledge is potential power

Je kan heel goed weten dat het onnozel is om achter je pint weg te duiken elke keer er een vrouw in je richting kijkt. Of om elke avond een pizza in de oven te steken in plaats van een gezonde maaltijd te bereiden. Of om 's ochtends vijfhonderd keer te snoozen, waardoor je elke dag om 8u31 achter je bureau neerploft. Terwijl je nog zó op 8u30 gemikt had.

Je kan heel goed weten dat vrouwen eigenlijk helemaal zo eng niet zijn en dat ze babbelen écht tof vinden, dat een gezonde maaltijd vooral bestaat uit groenten (nee, eens afwisselen met een Pizza Vegetale telt niet) en dat je wél op tijd op je werk zou komen als je in plaats van vijfhonderd keer te snoozen, vierhonderd keer zou snoozen. Maar gewoon iets wéten, zal je leven niet opeens drastisch veranderen.

Matthew Kimberley geeft je de schop onder je kont die je nodig hebt. Want heel vaak zit de Grote Openbaring waar je op zat te wachten gewoon in de manier waarop de boodschap overgebracht wordt. En Grote Openbaringen leiden meestal tot actie. En dat is wat je écht nodig hebt om je leven te veranderen: actie.

Als een schop onder je kont datgene is dat jou tot actie aanzet, dan raad ik het echt aan om dit boek te lezen.

Hou je niet zo van schoppen onder je kont? Dan zijn de boeken van Jen Sincero misschien wel iets voor jou. Hou je niet van lezen? Dan zijn er altijd nog de luisterboeken van Jen Sincero en Matthew Kimberley! Wat een tijden...

Lees (of beluister) eens een boek. Free your inner rockstar. En rock your life 🤘

Tess Van Linden
Leestip van Tess Van Linden
A mind needs books as a sword needs a whetstone, if it is to keep its edge - George R.R. Martin

Titel:
Get a F*cking Grip: How to Get Your Life Back on Track
Auteur:
Matthew Kimberley
# pagina's:
288
Aanbevolen voor:
Cool,
Grappig,
Inspirerend

Gerelateerde leestips