Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Awesome

4 januari 2021

Yoga: balans op de mat en in je leven. Door Naomi Annand.

2020 was een lastig jaar, voor iedereen. Iets dat mij helpt om om te gaan met lastige dagen is yoga. Mijn man en ik volgen al jaren les, maar net nu we het zo hard nodig hadden konden de groepslessen niet meer doorgaan. Gelukkig is daar dan het internet. Met ‘awesome’ lessen. Maar. Hoewel die lessen vlot en tof zijn weet je niet echt of elk detail van je houding wel juist is. Oplossing: dit boek.

Balans op de mat en in je leven is een prachtig boek: de vormgeving is oogstrelend mooi, de inhoud boeiend en duidelijk en de toon is enthousiasmerend zonder overdreven vrolijk te zijn. Het boek heeft een stevige kaft en heeft een rug die alleen maar zichtbaar genaaid is, wat het makkelijk laat openliggen (heel handig).

Naomi weet waarover ze schrijft, dat merk je aan alles. Ze heeft oog voor detail, voorziet waar er eventuele problemen of moeilijkheden kunnen opduiken en ze belooft geen mirakels.

Series oefeningen worden afgewisseld met houdingen die grondig worden uitgediept (en voorzien van duidelijke foto’s). Daarnaast is er ook ruimte voor meditatie, ademhalingsoefeningen, tips voor het slapengaan en zo veel meer.

Door de brede schare aan informatie is dit een bijbel voor geoefende yogabeoefenaars. Er zal weinig informatie zijn die je hierin niet kan vinden en achteraan staat nog een lange lijst met literatuur voor mensen die zich nog verder in de materie willen verdiepen. Want er is altijd ruimte om te groeien en te evolueren, zegt ook Naomi. Ben je nog niet met yoga begonnen dan zet je dat maar met stip op één in je goede-voornemens-lijstje. Begin alvast met dit prachtige boek. Er alleen maar in bladeren maakt me al kalmer. En geeft me bergen goesting om weer op mijn mat te gaan. Merci Naomi voor dit essentiële boek!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Yoga : balans op de mat en in je leven
Titel:
Yoga : balans op de mat en in je leven
Auteur:
Naomi Annand
# pagina's:
222 p. : ill.
Uitgeverij:
Altamira
ISBN:
9789401304689
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Yoga
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Inspirerend,
Slim
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips