Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Broodnodig

8 oktober 2020

Genoeg gezwegen. Getuigenissen over seksueel misbruik. Door Sophie Van Reeth.

De Stille Mars tegen seksueel geweld was een belangrijke katalysator voor Sophie. Niet enkel om haar eigen verhaal te delen maar ook om een boek (dit boek) vol getuigenissen uit te brengen.

1/5 Belgische vrouwen wordt verkracht, meestal door mensen die ze kennen. In Genoeg Gezwegen lezen we 7 getuigenissen van slachtoffers van seksueel geweld; dat maakt dit boek tot een zwaar maar belangrijk boek. Het laat slachtoffers voelen dat ze niet alleen staan, het toont naasten hoe ze kunnen helpen en het geeft ons, als maatschappij, een schop onder de kont om dringend werk te maken van dit verwoestende probleem.

De getuigenissen laten duidelijk zien hoe veel en hoe lang het misbruik impact heeft op een mensenleven. Je krijgt als het ware levenslang.

De tekeningen van Chrostin en de ontroerende teksten van verschillende dichters (zoals Moya De Feyter en Marthe Laureys) geven extra diepgang aan het boek. Ze bieden een moment van verstilling en vertroosting.

De herkenning, het gevoel niet alleen te staan, maken van dit boek een middel dat levens kan veranderen. Toen ik op 16-jarige leeftijd werd aangerand door de oom van mijn toenmalige vriendje had Genoeg Gezwegen een wereld van verschil kunnen maken. Dikke dank je wel aan de buitengewoon moedige slachtoffers die hun verhaal durfden delen!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Genoeg gezwegen : getuigenissen over seksueel misbruik
Titel:
Genoeg gezwegen : getuigenissen over seksueel misbruik
Auteur:
Sophie Van Reeth
# pagina's:
239 p. : ill.
Uitgeverij:
Manteau
ISBN:
9789022337288
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Seksueel geweld
Aanbevolen voor:
Aangrijpend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips